Акцент на деняВИЖ ВСИЧКИ

Протестите срещу цените на горивата продължават

04 ноември 2018 | 15:03

Протестите срещу високите цени на горивата продължават. За втора поредна седмица недоволни граждани блокираха ключови пътища в страната. Участниците обясняваха, че действията им не са само срещу скъпите горива, а и срещу поскъпването на данъците на колите, застраховката „Гражданска отговорност".
В Благоевград над 100 автомобила блокираха с „жива верига“ главен път Е-79 край Железница за около 40 минути. В района се образуваха километрични колони от леки и тежкотоварни автомобили и в двете посоки на пътя.
В Пазарджик над 50 автомобила и около 150 души блокираха пътя за АМ „Тракия" за около 30 минути. През това време автомобилите към Пазарджик се отклоняваха през селата Сарая и Ивайло. След това шествието тръгна обратно към града по бул. „Георги Бенковски“ с включени клаксони и развети знамена.
В Ямбол колона от автомобили премина през целия град. От колите се вееха трибагреници, а шофьорите натискаха клаксоните.
Граждани на Сливен също се включиха в протеста, като за кратко движението по пътя Ямбол - Сливен бе блокирано.
В събота протести се състояха в Монтана, Добрич и Стара Загора.Агенция „Фокус“
Мирослав Стоянов, ОДМВР-Пазарджик: Без пътни инциденти и нарушения на обществения ред премина протестът в града

Протестът срещу високите цени на горивата в Пазарджик премина нормално и спокойно, без нарушения на обществения ред и пътната безопасност. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пазарджикговорителят на ОД на МВР Мирослав Стоянов. По думите му в охраната са ангажирани служители на РУ-Пазарджик и сектор „Пътна полиция“. „Служителите осигуриха спокойното преминаване на автомобилите през главни улици и булеварди в Пазарджик като регулираха движението на възлови кръстовище. Присъствието на полицаите не позволи да се стигне до напрежение между участниците в автошествието и останалите участници в движението“, допълни Стоянов. През целия маршрут на протеста той бе съпровождан от полицейски патрули. В охраната на шествието и регулиране на трафика се включиха над 10 патрулни автомобила.
Ваня НИКОЛОВА


Агенция „Фокус“
Пазарджик: Приключи протестът срещу високите цени на горивата в града

Приключи протестът срещу високите цени на горивата в Пазарджик предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пазарджик. След като за около 30 минути протестиращите блокираха с автомобилите си пътя от Пазарджик за магистрала „Тракия“, те се върнаха в града по булевард „Георги Бенковски“. Автомобилното шествие премина по улица „Стоян Ангелов“, булевард „Александър Стамболийски“, булевард „Христо Ботев“, кръговото кръстовище на моста на река Марица, главния булевард „България“ и се върна по булевард „Георги Бенковски“ отново на Стадиона, от където тръгна. Преминаването по главни пътни артерии в Пазарджик стана при спазване на правилата за движение и без инциденти. Трафикът в града се регулираше от полицейски екипи. В автомобилното шествие се включиха още коли и броят им достигна до около 100.
Ваня НИКОЛОВА


Агенция „Фокус“
Благоевград: Възстановено е движението по главен път Е-79 в района на село Железница

Възстановено е движението по главен път Е-79 в района на село Железница, където се проведе протест срещу високите цени на горивата и високите цени на стандарта на живот в България, предаде репортер на Радио „Фокус“-Пирин. Протестиращите блокираха с „жива верига“ главния път за около 40 минути. В района се образуваха километрични колони от леки и товарни автомобили. Движението е затруднено.
Натали СТЕФАНОВА


Агенция „Фокус“
Благоевград: Блокирано е движението от Симитли до Благоевград заради протеста срещу цените на горивата

Блокирано е движението от Симитли до Благоевград заради протеста срещу цените на горивата, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Пирин. Протестиращите спряха движението по главен път Е-79 с жива верига край село Железница. Заради протеста се е образувало километрично задръстване от Симитли до Благоевград.


Агенция „Фокус“
Протестиращите срещу високите цени на горивата блокираха главен път Е-79 край село Железница с „жива верига“

Протестиращите срещу високите цени на горивата блокираха главен път Е-79 край село Железница с „жива верига“, предаде репортер на Радио „Фокус“-Пирин. Протестиращите скандират „Всеки ден ще е така до победата“. Те се обединиха освен срещу високите цени на горивата и срещу високите цени на стандарта на живот в България. На протеста се обсъжда идеята за общ национален протест в София и кои магистрали да бъдат блокирани. Задръстването по главния път започва от изхода на квартал „Струмско“ в Благоевград и продължава до Монца. Образуват се огромни колони от леки и товарни автомобили и в двете посоки.
Натали СТЕФАНОВА


Агенция „Фокус“
Протестното шествие срещу цените на горивата тръгна по главен път Е-79 от Благоевград към село Железница

Протестното шествие срещу цените на горивата тръгна по главен път Е-79 от Благоевград към село Железница, предаде репортер на Радио „Фокус“-Пирин. Над 100 автомобила се движат в колона, подавайки звукови сигнали чрез клаксоните. Колоната е ескортирана от няколко полицейски патрула. Очаква протестиращите да достигнат до разклона за стария път за село Железница.
Натали СТЕФАНОВА


Агенция „Фокус“
Протестиращите срещу високите цени на горивата блокираха за 30 минути пътя от Пазарджик за магистрала „Тракия“

Протестиращите срещу високите цени на горивата блокираха за 30 минути пътя от Пазарджик за магистрала „Тракия“, предаде репортер на Радио „Фокус“- Пазарджик. През това време автомобилите към Пазарджик се отклоняват през селата Сарая и Ивайло. След това автошествието тръгна обратно към града по бул. „Георги Бенковски“ с включени клаксони и развети знамена.
Ваня НИКОЛОВА


Агенция „Фокус“
Благоевград: Над 100 автомобила ще се включат в протестното шествие срещу високите цени на горивата

Над 100 автомобила ще се включат в протестното шествие срещу високите цени на горивата, предаде репортер на Радио „Фокус“-Пирин. В момента автомобилите се събират на сборен пункт при Югозападен университет „Неофит Рилски“, а след 12.00 часа шествието ще тръгне по околовръстния път на Благоевград по главен път Е-79. Председателят на Синдикалната конфедерация „Съюз на българските транспортни работници“ в Благоевград Александър Стамболийски заяви, че чрез този протест искат да изразят гражданската си позиция по повод високите цени на стандарта на живот в България. По думите му шествието ще достигне до село Железница, където имат уговорка с Община Симитли да бъдат спирани отстрани на пътя и да проведат основната част на протеста там. Той подчерта, че ако няма по никакъв начин отговор от страна на управляващите, ще има и нови протести и те ще бъдат координирани с другите градове в страната.
Натали СТЕФАНОВА


Агенция „Фокус“
Пазарджик: Протестиращи срещу високите цени на горивата блокираха пътя за АМ „Тракия“

Протестиращи срещу високите цени на горивата блокираха пътя за АМ „Тракия“, предаде репортер на Радио „Фокус“- Пазарджик. В шествието участват над 50 автомобила и около 150 души. Колоната се насочи към изхода на Пазарджик в посока АМ „Тракия“, като блокира движението от и към магистралата. Повече от 10 полицейски патрула охраняват протеста. Преди началото на протеста на част от водачите бяха връчени предупредителни протоколи да не нарушават закона за движение по пътищата и обществения ред.
Ваня НИКОЛОВА


Агенция „Фокус“
Благоевград: Засилено е полицейското присъствие в района на Югозападния университет „Неофит Рилски“ заради протеста срещу високите цени на горивата

Засилено е полицейското присъствие в района на Югозападния университет „Неофит Рилски“ заради протеста срещу високите цени на горивата, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. На място има 4 полицейски екипа и жандармерия. Вече започват да се събират и автомобили, които ще вземат участие в шествието, което ще премине по централните улици на Благоевград и ще стигне до главен път Е-79.
Натали СТЕФАНОВА


Агенция „Фокус“
Пазарджик: Полицията е уведомена за протеста срещу високите цени на горивата в града

Организаторите на протеста срещу високите цени на горивата в Пазарджик са изпратили уведомление за събитието. Това каза за Радио „Фокус“ – Пазарджик говорителят на ОД на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. Той обясни, че екипи на РУ „Полиция“ в Пазарджик и екипи на КАТ „Пътна полиция“ ще се грижат за охраната на събитието и ще регулират трафика по маршрута на протеста, за да не се допуснат пътни инциденти. „Автомобилната колона ще премине по булевард „Георги Бенковски“ и през центъра на града по предварително заявен маршрут. Където е необходимо, ще се спира движението, за да се избегнат инциденти“, уточни Стоянов.
„Фокус“ припомня: На 27 октомври се състоя първият протест в Пазарджик, на който присъстваха над 200 души. Сборният пункт на участниците в протеста беше на Битака на „Стадиона“ в Пазарджик. Протестиращите тогава преминаха и по главните улици и булеварди на града, натискайки клаксони и с развети знамена. При първия протест не бе подадено уведомление и проявата бе обявена за незаконна. Затова полицаи съставиха предупредителни протоколи на участници в шествието.
Ваня НИКОЛОВА


Агенция „Фокус“
Протест срещу високите цени на горивата се проведе в Пазарджик

Протест срещу високите цени на горивата ще започне в 11.00 часа в Пазарджик. Това съобщиха за Радио „Фокус“ - Пазарджик организаторите. Участниците в протеста се събират в района на Битака в града. Автомобилното шествие ще премине по главни улици и булеварди като за кратко ще блокира трафика. В 11.30 часа автомобилите тръгват по булевард „Георги Бенковски“, след това ще преминат и през центъра на Пазарджик по предварително определен маршрут. Така участниците в протеста ще изразят недоволството си от покачването на цените на бензина и дизела пред последните месеци.
Ваня НИКОЛОВА


Агенция „Фокус“
В Благоевград ще се проведе протест срещу високите цени на горивата

Протест срещу високите цени на горивата ще се проведе в Благоевград от 11.00 часа, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Събитието се организира в социалните мрежи, като е посочено, че сборен пункт за всички, които ще се включат в протеста е паркинга пред Югозападния университет „Неофит Рилски“. Автоколоната ще премине през града до главен път Е-79. Очаква се пътната артерия да бъде блокирана.
Ливия НИНОВА