Акцент на деняВИЖ ВСИЧКИ

Горящо сметище затвори АМ "Тракия"

09 октомври 2018 | 08:32

Над 5 часа движението в двете посоки по АМ „Тракия“ бе ограничено поради нулева видимост заради разгорялото се сметище край Ихтиман. Трафикът в посока Пловдив се пренасочваше от кръстовището за с. Лозен, движението в посока София се отклоняваше от пътен възел "Церово". Заради ограничената видимост край Ихтиман в посока Пловдив стана верижна катастрофа. По първоначални данни във верижния инцидент са участвали пет автомобила и камион. В резултат на удара са пострадали трима, които са транспортирани в болнични заведения, а на други двама е оказана медицинска помощ на място.
Нулева видимост има при пътен възел "Мухово", обходният маршрут е през село Веринско.Агенция "Фокус"
МВР: Видимостта остава намалена по автомагистрала „Тракия“ в района край Ихтиман, водачите трябва да шофират в участъка с повишено внимание

Видимостта остава намалена по автомагистрала „Тракия“ в района край Ихтиман, водачите трябва да шофират в участъка с повишено внимание. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Трафикът по автомагистрала „Тракия“ е възстановен и в двете посоки, съобщиха от ГД „Национална полиция“.


Агенция "Фокус"
Възстановено е движението и в двете посоки на АМ "Тракия" в района на Ихтиман

Възстановено е движението и в двете посоки на АМ "Тракия" в района на Ихтиман. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.
В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.


Агенция "Фокус"
Калоян Илиев, кмет на Ихтиман: Подали сме проект в МОСВ за рекултивация на сметището

Имаме проект, който е подаден в Министерството на околната среда и водите за рекултивация на сметището, чакаме финансиране, за да бъде затворено. Проектът е одобрен, изчакваме финансиране, за да пуснем процедурите към фирма изпълнител. Това каза пред журналисти кметът на Ихтиман Калоян Илиев във връзка със задимяването на АМ „Тракия“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Всички знаем, че сметището до град Ихтиман е опасно. От месец ноември 2016 г. то е затворено. В процес на гниене то се самозапалва“, посочи той. По думите му има доста хора, които събират отпадъци, метали и пластмаса и запалват огън на самото сметището. „Ние получихме сигнал в 5.20 часа за пожар и веднага реагирахме. Огънят е потушен още вчера, но самият дим, който излиза в момента, не е толкова много, за да причини пътен инцидент“, посочи той. Според него мъглата е много гъста, а град Ихтиман попада в котловина. „Цялата мъгла се събира в района на сметището и когато има лек дим, хората си мислят, че всичко това идва от там“, каза още кметът на Ихтиман.


Агенция "Фокус"
МВР: Временно е ограничено движението по автомагистрала „Тракия“ в посока Пловдив заради нулева видимост

Поради нулева видимост на автомагистрала „Тракия“ в посока Пловдив отново превозните средства се отклонят през Нови хан. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. В посока София също се отклоняват по път I-8 заради намалена видимост и задимяване.


Агенция "Фокус"
АПИ: Възстановено е движението по автомагистрала „Тракия“ в участъка Ихтиман – Церово от км 35 до км 69 в посока Бургас

Възстановено е движението по автомагистрала „Тракия“ в участъка Ихтиман – Церово от км 35 до км 69 в посока Бургас. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. Трафикът в посока София се пренасочва по обходен маршрут от пътен възел "Церово" на автомагистрала „Тракия“ по път III-8402 Церово - Злокучене - Септември - път I-8 Септември - Ихтиман.


Агенция "Фокус"
Гл. комисар Николай Николов: Движението по АМ "Тракия" край Ихтиман е възстановено

Движението по АМ "Тракия" край Ихтиман е възстановено. Това каза пред журналисти главен комисар Николай Николов, директор на ГДПБЗН, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Гл. комисар Николов обясни, че видимостта в района на Ихтиман е нулева. Той уточни, че във верижната катастрофа са участвали 7 превозни средства, петима души са получили медицинска помощ, а трима души са настанени в болнични заведения. Гл. комисар Николай Николов поздрави органите на реда за светкавичната реакция. „Това даде възможност да се отвори движението“, допълни той. „Сметището при Ихтиман гори все още, продължава гасенето му. 5 автомобила са на място. Призовавам да се спазват ограниченията, това е изключително важно за нашия живот“, каза още той. „Горенето на сметището е заради гниене, в резултат на което е и самозапалването“, поясни гл. комисар Николов и допълни, че сметището не е работещо.


Агенция "Фокус"
Николай Спасов, ОДМВР – София: Надяваме се до час да се нормализира движението по АМ „Тракия“

Надяваме се до час да се нормализира движението по АМ „Тракия“. Това каза пред журналисти директорът на ОДМВР – София старши комисар Николай Спасов, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „В 05.00 часа е подаден сигналът за катастрофата край Ихтиман. В инцидента са участвали 5 коли и един камион. 5 човека са пострадали“, обясни Спасов и уточни, че 3-ма от пострадалите са в по-тежко състояние, двама са освободени след преглед на място. „Само един, от тримата в по-тежко състояние, е с травма на главата“, допълни той.
„Много е тежка ситуацията от гледна точка на атмосферните условия. Видимостта е нулева. За да запазим живота на хората е създадена организацията. Надявам се до час да нормализираме движението. Моля водачите да карат внимателно и да спазват указанията на полицията“, каза още Николай Спасов.


Агенция "Фокус"
София: В стабилно състояние са мъж и жена, пострадали при верижната катастрофа край Ихтиман

Двама са пострадалите от катастрофата до Ихтиман, приети в СО на УМБАЛ "Св. Анна"-София АД. Това са жена (Р.В. на 40 г.) и мъж (Н.К. на 30 г.). Това съобщиха от пресцентъра на УМБАЛ "Св. Анна".
И двамата са стабилизирани и контактни. Жената е с порезна рана на лява ръка, а мъжът с фрактури на двата глезена.


Агенция "Фокус"
София: Подробности за предприетите мерки във връзка със задимяването на АМ“ Тракия“ ще бъдат дадени при отклонението за с. Лозен

Подробности за предприетите мерки във връзка със задимяването на АМ“ Тракия“ ще дадат главен комисар Николай Николов, директор на ГДПБЗН и директорът на ОДМВР – София старши комисар Николай Спасов. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Брифингът ще се състои в 08.00 часа на отклонението за село Лозен.


Агенция "Фокус"
АМ "Тракия": Въведени са обходни маршрути и в двете посоки на магистралата поради намалената видимост край Ихтиман

Движението по АМ "Тракия", в участъка Ихтиман - Церово временно се пренасочва по обходни маршрути поради намалена видимост при км 46 в района на Ихтиман. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).
Трафикът в посока Пловдив се пренасочва от кръстовището за Лозен - Равно поле, Мусачево - Елин Пелин и по път I-6 София – Златица – път II-37 Панагюрище - до пътен възел "Гелеменово" и АМ "Тракия".
Движението в посока София се отклонява от пътен възел Церово на АМ „Тракия“ - път III-8402 Церово - Злокучене - Септември - път I-8 Септември - Ихтиман.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.


Агенция "Фокус"
МВР: Трима души са пострадали при катастрофа на АМ „Тракия“, движението в посока Пловдив е преустановено

Трима души са пострадали при катастрофа на АМ „Тракия“, движението в посока Пловдив е преустановено. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Задимяване и ниска мъгла в района край Ихтиман силно затруднява движението по АМ „Тракия“. Настъпили са пътни инциденти и верижна катастрофа с участието на пет превозни средства, при която, по първоначални данни има трима пострадали. Движението в посока Пловдив временно е преустановено. Трафикът от Пазарджик към София е насочен по стария път. Пътни полицаи са на място и регулират движението.


Агенция "Фокус"
АПИ: Поради намалена видимост шофьорите да се движат с повишено внимание по път I-8 Ихтиман - Костенец

Поради намалена видимост шофьорите да се движат с повишено внимание по път I-8 Ихтиман - Костенец, в района на с. Мирово. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".


Агенция "Фокус"
АПИ: Поради намалена видимост временно се ограничава движението в двете посоки по АМ „Тракия“, в участъка Ихтиман – Церово

Временно се ограничава движението в двете посоки по АМ „Тракия“, в участъка Ихтиман – Церово, от км 35 до км 69 поради намалена видимост при км 46, в района на Ихтиман. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се осъществява по обходен маршрут: път I-8 - пътен възел Ихтиман – Септември - път III-8402 - Септември - Злокучене - пътен възел Церово. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.