Акцент на деняВИЖ ВСИЧКИ

Все още няма заподозрян за убийството в Русе

08 октомври 2018 | 15:54

Трети ден продължава разследването на изнасилването и убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе. Със случая е ангажиран целият ресурс на МВР, но до момента няма заподозрян. Тялото на 30-годишната телевизионна водеща, която е била и административен ръководител на русенската телевизия TVN, бе открито на 6 октомври малко след 14.00 часа в обрасла с растителност зона. На няколко метра от него са намерени и нейни лични вещи. Според криминалистите смъртта на жената е настъпила след удари по главата и задушаване. До момента са извършени огледи и претърсвания, разпитани са свидетели. Открит и иззет е автомобилът на жената, който тя е паркирала далеч от мястото, където тялото ѝ е намерено. Назначени са различни по вид експертизи, включително и технически. При откриването на тялото са липсвали мобилният телефон, ключовете за автомобила, очилата и част от дрехите на журналистката.
В неделя премиерът Бойко Борисов посочи, че е убеден, че служителите на „Криминална полиция“ и прокурорите ще разкрият убийството. „От това, което знам, от многото ДНК материал, който има, съм убеден, че е въпрос на време да го изкарат. Най-добрите криминалисти сме пратили там“, обясни той. В понеделник министърът на вътрешните работи Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров бяха в Русе, където участваха в работно съвещание по случая. След края му стана ясно, че се работи по всички версии за убийството, свързани както с личния, така и с професионалния живот на жертвата, като не се изключва нито една. „Работим по версия както за случайно събитие, извършено от лице, което е с психически отклонения и силно изразен полов нагон, но не изключваме и версия за планирано действие също от такова лице или от някакъв личен мотив. Нито една версия не подценяваме, работим по всички“, коментира министър Маринов. От думите му стана ясни, че Институтът по криминология работи на пълни обороти - всички находки, които се изземват, незабавно се изпращат за експертиза. Министърът каза също, че до момента няма съвпадение с откритото ДНК. „Твърде рано е. Ако имахме съвпадение по ДНК щяхме да го съобщим веднага и щяхме да сме задържали извършителя“, заяви Младен Маринов. Главният прокурор Сотир Цацаров коментира, че извършеното престъпление е изключително брутално и жестоко и също отбеляза, че не се изключва нито една версия по случая. Според главния прокурор Сотир Цацаров обаче няма категорични данни убийството на 30-годишната жена да е свързано с работата ѝ като журналист.
„Не можем да кажем, че версията за изпълнението на работата ѝ като журналист или с оглед тематика на предаванията ѝ е определящата версия. Нека на този етап бъдем пестеливи, не защото няма какво да кажем, а защото всяка непредпазливо изтървана дума ще увреди пряката работа“, каза главният прокурор.
Коментар по темата направиха и от БСП, които поискаха действия от правителството за разкриване на мотивите за убийството. От партията заявиха, че очакват и конкретни мерки за защита на свободата на медиите. Секретарят на ПГ на „БСП за България“ Кристиан Вигенин отчете, че досега български журналист не е ставал жертва на подобно престъпление и от нас зависи дали това ще бъде прецедент или ще се превърне в нещо нормално. Той даде пример, че в Словакия за подобен случай министър-председателят е подал оставка, а властта у нас се е опитала да омаловажи това убийство, подчертавайки, че най-вероятно то не е свързано с работата на убитата. Лидерът на БСП Корнелия Нинова бе категорична, че партията не полизитира темата и посочи, че мълчанието в такива случаи би било укоримо и непростимо. „Това убийство е още един елемент от несигурната среда в България, от равнището на престъпност в България“, коментира Нинова.
Жестокото убийството на телевизионната водеща намери отзвук и в световните медии. Представителят на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) за свободата на медиите в Харлем Дезир осъди убийството в социалната мрежа „Туитър“:
„Шокирани сме от убийството на разследващия журналист Виктория Маринова в България. Спешно призоваваме за пълно и щателно разследване. Отговорните трябва да бъдат наказани!“. Той увери, че „ще следи внимателно разследването на ужасното убийство на журналистката Виктория Маринова в България. Няма безнаказаност за убийците на журналисти. Трябва бързо да се определи дали убийството е свързано с работата й".
„Българска журналистка е брутално убита в Русе“, пише британският вестник The Gurdian. Изданието отбелязва, че Маринова е третият журналист, убит в Европейския съюз за една година. Британският вестник посочва, че наскоро младата телевизионна водеща е представила възобновената дискусионна програма „Детектор“ за малката телевизионна телевизия TVN на Русе, като в първия епизод на шоуто от 30 септември, са излъчени интервюта с разследващите журналисти Димитър Стоянов от интернет страницата на Bivol.bg и Атила Биро от проекта "Romanian Rise" за разследване на предполагаеми измами, включващи средства на ЕС, свързани с големи бизнесмени и политици. Двамата за кратко бяха задържани от полицията, докато се опитваха да спрат унищожаването на документи, свързани със схемата, действие на властите , осъдено от "Репортери без граници" (RSF)
„Ние сме в шок. По никакъв начин никога не сме получили никакви заплахи - насочени към нея или към телевизията ", заяви журналист от TVN пред AFP под условие на анонимност, като добави, че той и неговите колеги сега се страхуват за тяхната безопасност. Той описва бившия си колега като "изключително дисциплиниран, амбициозен, винаги се отдава напълно на това, което прави и беше човек с крайно чувство за справедливост".
„Българска журналистка е брутално убита“, съобщава германският вестник BILD в материал за убийството в Русе на телевизионната водеща Виктория Маринова. От редакцията привеждат думите на Кристиан Мир, директор на „Репортери без граници" в Германия, който чрез съобщение в социалната мрежа „Туитър“ отбелязва, че убийството на Маринова е третото подобно в ЕС за последните 12 месеца след това Ян Кучик в Словакия и на Дафне Каруана Галисия в Малта. И тримата убити журналисти са разследвали корупционни схеми.
Темата е включена и в информационния поток на други медии от Балканите и Европа.
Тази вечер в памет на телевизионната водеща се организират бдения в редица български градове, сред които Русе, София, Стара Загора, Пловдив и Ямбол и др. В София и Русе бдението е с начален час 18.30 часа, като в столицата то ще се проведе на площад „Света Неделя“, а в Русе - край Паметника на свободата.
BILD: Българска журналистка е брутално убита
Българска журналистка е брутално убита, съобщава германският вестник BILD в материал за убийството в Русе на телевизионната водеща Виктория Маринова.
„Още едно брутално убийство на европейски журналист, разследващ корупцията, шокира света. В граничния град Русе на българо-румънската граница разследващият телевизионен журналист Виктория Маринова стана жертва на насилие в неделя. Според местните власти тя е била изнасилена и убита. 30-годишната наскоро е разследвала за откровена злоупотребата с европейските субсидии в България“.
От редакцията привеждат думите на Кристиан Мир, директор на „Репортери без граници" в Германия, който чрез съобщение в социалната мрежа „Туитър“ отбелязва, че убийството на Маринова е третото подобно в ЕС за последните 12 месеца след това Ян Кучик в Словакия и на Дафне Каруана Галисия в Малта. И тримата убити журналисти са разследвали корупционни схеми.
Харлем Десир, представител на ОССЕ за медийни отношения, увери, че „ще следи внимателно разследването на ужасното убийство на журналистката Виктория Маринова в България. Няма безнаказаност за убийците на журналисти. Трябва бързо да се определи дали убийството е свързано с работата й".
Превод и редакция: Тереза Герова

Агенция „Фокус“
Елена Йончева, БСП: Последните думи на Виктория Маринова в ефир са свързани със свободата на медиите у нас

Последните думи на Виктория Маринова в ефир са свързани със свободата на медиите у нас. Това каза говорителят на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева по време на пресконференция, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Загубили сме вярата държавата да разкрие кой е извършителят, но и кой е поръчителят, ако има такъв. Това е третото отстраняване на разследващ журналист в Европа“, каза Йончева и отчете, че в Малта също е имало такъв случай. „В разследването се включиха екипи на ФБР, екип от Холандия, екип от Европол. Всички те бяха изпратени да разследват в Малта“, каза Йончева. По думите ѝ в Словакия също е имало такъв случай, който е предизвикал протести и оставка на правителството.
По думите ѝ в България още на втория ден от МВР казват, че е малко вероятно, нейното убийство да е свързано с нейната работа. „Последните думи, казани в ефир от Виктория Маринова, когато тя говори за свободата на медиите у нас, са следните: „Силен правителствен и корпоративен натиск върху собствениците на медиите и самите медии, все повече забранени теми и систематично отстраняване на разследващи журналисти“, заяви Йончева.
Деница КИТАНОВА

Агенция „Фокус“
Корнелия Нинова, БСП: Убийството на Виктория Маринова е още един елемент от несигурната среда в България, мълчанието в такива случаи би било укоримо и непростимо

Убийството на Виктория Маринова е още един елемент от несигурната среда в България. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Не приемаме тезата, че БСП полизитира темата с убийството на Виктория Маринова“, каза Нинова. „Напротив, мълчанието в такива случаи би било укоримо и непростимо и ние за това призовахме не само партиите, всички да не бъдем безучастни към това, което се случи. Светът реагира, мигновено, бързо, крайно. От Америка, през Европа, Балкани – всички реагират. Какво очаквате – основните политически субекти в България да мълчат? Не, няма да мълчим. Това убийство е още един елемент от несигурната среда в България, от равнището на престъпност в България“, каза Нинова и посочи, че това е голям проблем. „Вторият голям политически проблем на всички ни е недоверието в институциите. Виждате с какъв скептицизъм хората посрещат всичко, казано от институциите“, каза Нинова. Според нея доверието няма да се върне с мълчание в такива моменти.
Деница КИТАНОВА

Агенция „Фокус“
БСП иска действия от правителството за разкриване на мотивите за убийството на журналистката в Русе и очаква конкретни мерки за защита на свободата на медиите

БСП иска действия от правителството за разкриване на мотивите за убийството на журналистката в Русе и очаква конкретни мерки за защита на свободата на медиите. Това каза секретарят на ПГ на „БСП за България“ Кристиан Вигенин по време на пресконференция, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Нашият брифинг днес започва с една тежка тема за убийството на Виктория Маринова в Русе. Няколко думи от нас, тъй като тази тема не може да остане без коментар. Като че ли реакциите на световните медии ни показаха колко тежко е престъплението, което е извършено в Русе. Може би в дълги години България не и била обект на внимание в световната преса“, каза Вигенин. Според него чак след тази силна международна реакция властта се е забързала и се е заела сериозно с този проблем. „Това показва като че ли в България са закърнели нашите сетива за свободата на медиите и какво представлява това, като че ли не си даваме достатъчно сметка за престъплението“, заяви още Вигенин. Той отчете, че досега български журналист не е ставал жертва на подобно престъпление и от нас зависи дали това ще бъде прецедент или ще се превърне в нещо нормално. Той даде пример, че в Словакия за подобен случай министър-председателят е подал оставка, а властта се е опитала да омаловажи това убийство, подчертавайки, че най-вероятно това убийство не е свързано с работата на убитата. „В България, в една европейска държава, не е приемливо една жена да си отиде по този начин“, каза Вигенин. „Искаме действия от правителството и от съответните институции за разкриване на мотивите и извършителите на това престъпление, но нека още веднъж да кажем, че очакваме и конкретни мерки, идеи за това как да бъде защитена свободата на медиите“, каза още Вигенин.
Деница КИТАНОВА

Агенция „Фокус“
Главният прокурор Сотир Цацаров: Не можем да кажем, че версията, свързана с журналистическата работа на жената в Русе, е определящата

Не можем да кажем, че версията за изпълнението на работата й като журналист или с оглед тематика на предаванията й е определящата версия. Това каза пред журналисти главният прокурор на Р България Сотир Цацаров по повод убийството на телевизионната водеща в Русе, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Не се изключва нито една версия по случая“, обяви той. „Напредъкът от вчера е свързан най-малко с резултатите от ДНК експертизата, както и с резултати от други експертизи“, посочи главният прокурор. „Нека на този етап бъдем пестеливи, не защото няма какво да кажем, а защото всяка непредпазливо изтървана дума ще увреди пряката работа“, каза още Сотир Цацаров.

Агенция „Фокус“
Главният прокурор Сотир Цацаров: Извършените действия в Русе са изключително брутални и жестоки, мобилизиран е целият експертен капацитет на МВР

Едно е ясно - извършените действия са изключително брутални и изключително жестоки. Това каза пред журналисти главният прокурор на Р България Сотир Цацаров по повод убийството на телевизионната водеща в Русе, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Приели сме, че не изключваме нито една от версиите. Не изключваме нито версия, свързана със случайно посегателство, нито версия, свързана с планирано посегателство“, посочи той и допълни, че е мобилизиран целият експертен капацитет на МВР. „Направен е анализ на всичко, което до момента е извършено от колегите от полицията в Русе и от Окръжната прокуратура“, обясни главният прокурор. „На база на този анализ са планирани всички действия по разследването, които предстои да бъдат извършени във всички възможни насоки, осигуряващи доказването на всички възможни версии“, уточни Сотир Цацаров. „Нашата задача беше от една страна е анализ на всичко направено до момента. От друга с колегите от Русе да планираме какво предстои да се прави. От трета страна да окажем необходимата логистична помощ с оглед осигуряване на експертизи и данни като доказателства, които следва да бъдат изискани“, каза още главният прокурор.

Агенция „Фокус“
Министър Младен Маринов: Ако имахме съвпадение по ДНК, щяхме да сме задържали извършителя на убийството в Русе

Твърде рано е. Ако имахме съвпадение по ДНК щяхме да го съобщим веднага и щяхме да сме задържали извършителя. Работим и в тази посока. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов по повод убийството на телевизионната водеща в Русе в отговор на въпрос има ли вече резултати от взетите ДНК проби, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Институтът по криминология работи на пълни обороти. Всички находки, които се изземват, незабавно се изпращат за експертиза“, обяви той. Попитан до колко е възможно убийството на жената да е свързано с професионалната ѝ реализация министър Маринов посочи: „Не подценяваме нито една версия. Изследваме живота на жертвата, както в личен, така и в професионален аспект“.

ДХА: Ужасяваща смърт на българска журналистка, разследваща корупция
Разследващата случаи на корупция в България журналистка Виктория Маринова (на 30 год.) бе намерена мъртва в град Русе предаде информационната агенция ДХА. Посочва се, че след като е била изнасилена, Маринова е жестоко убита, като са изчезнали мобилният й телефон и някои лични вещи.
Виктория Маринова е била кореспондент в частния ТВ канал TVN, излъчващ в района на Русе, а едновременно с това – и водеща на предаването „Детектор”. Открита е мъртва в събота вечерта в парк в града. За последно Маринова е разследвала случаи на корупция с фондове на ЕС и в момента се изяснява дали това има общо с нейното убийство. Уточнява се, че Маринова е била ударена в главата и след това умъртвена чрез удушване, посочва още ДХА.
Превод и редакция: Георги Димов

„Мета“ (Македония): ЕК предложи помощ в разследването на убийството на българската журналистка
Европейската комисия сподели, че в Брюксел са в шок от новината за убийството на българската журналистка Виктория Маринова, разследвала корупционна схема за злоупотреба със средства от Европейски фондове, и предложи помощ за залавянето на извършителя, предава македонската информационна агенция „Мета“.
„Отново един смел новинар стана жертва в борбата за истината и срещу корупцията. Ще следя внимателно разследването и предлагам помощта от агенциите на ЕС“, заяви първият заместник-председател на ЕК Франс Тимерманс.
Тялото на 30-годишната журналистка бе намерено в парк в град Русе. Маринова е била изнасилена, душена и пребита до смърт.
Превод и редакция: Тереза Герова

Агенция „Фокус“
Министър Младен Маринов: Работим по всички версии за убийството в Русе, не изключваме нито една

Работим по всички версии за убийството в Русе, не изключваме нито една. Това каза пред журналисти в Русе министърът на вътрешните работи Младен Маринов, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Има екипи от Института по психология, които работят по линия на криминалната психология. Естествено те са присъствали на всички действия до момента с оглед да добият достатъчно информация и да направят психопрофил на лицето. Работим по версия както за случайно събитие, извършено от лице, което е с психически отклонения и силно изразен полов нагон, но не изключваме и версия за планирано действие също от такова лице или от някакъв личен мотив. Нито една версия не подценяваме, работим по всички“, коментира Маринов. По думите му тяхна задача е била да разпределят екипите, така че паралелно да се работи по всички версии с оглед да не се изпусне нещо и загуба на време.

Агенция „Фокус“
Главният прокурор Сотир Цацаров пътува към Русе във връзка с убийството на телевизионната водеща

Главният прокурор Сотир Цацаров пътува към Русе във връзка с убийството на телевизионната водеща. Това научи Агенция „Фокус“ от свои източници. Очаква се в града да се проведе работно съвещание по случая.
Агенция „Фокус“ припомня: На 6 октомври в обрасла с растителност зона бе открито тялото на В.М., която е била административен ръководител на русенската телевизия TVN и водещa на предаване. 30-годишната жена е била изнасилена и убита, като смъртта е била причинена от удари в главата и задушаване. Извършени са огледи и претърсвания, иззет е автомобилът ѝ, разпитват се свидетели. Работи се по всички версии за убийство. До този момент няма задържан по случая.

Продължава разследването на убийството на телевизионна водеща в Русе
Продължава разследването на убийството на телевизионна водеща в Русе. 30-годишна В.М., която е била административен ръководител на русенската телевизия TVN и водещa на предаване е била изнасилена и убита. Тялото ѝ бе открито около 14.18 часа на 6 октомври в обрасла с растителност зона, като на няколко метра от него са намерени и нейни лични вещи. Смъртта е била причинена от удари в главата и задушаване. Извършени са огледи и претърсвания, иззет е автомобилът ѝ, разпитват се свидетели. Колата не е била в близост до мястото, където е открито тялото, но е установено, че е оставена там от жената. Назначени са различни по вид експертизи, включително и технически - на мобилни устройства. Установен е маршрутът на жертвата. При откриването на тялото са липсвали мобилният телефон, ключовете за автомобила, очилата ѝ, както и част от дрехите. Полицията работи по всички версии за убийство. До този момент няма задържан по случая. Вътрешният министър Младен Маринов отпътува към Русе във връзка с разследването.
Тази вечер в памет на телевизионната водеща се организират бдения в Русе, Стара Загора, Пловдив и София. В София бдението ще се проведе от 18.30 часа на площад „Света Неделя“, тогава започва и бдението в Русе, което ще се проведе край Паметника на свободата.

ТАСС: ОССЕ призовава за разследване на убийството на журналистката в България
Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) призовава за разследване на убийството на журналистката Виктория Маринова в България, предава TACC.
Българските власти трябва бързо да идентифицират и да преследват тези, които участват в убийството на журналиста Виктория Маринова, чието тяло беше открито в събота в парк в град Русе в северната част на страната. Това бе обявено в неделя от представителя на ОССЕ по свободата на медиите Арлем Дезир.
"Шокиран съм от ужасяващото убийство на разследващата журналистка Виктория Маринова в България", пише в изявлението на Дезир, разпространено от пресслужбата на ОССЕ. „Ще следя внимателно започналото разследване.Настоятелно призовавам властите бързо да открият и привлекат под отговорност виновните и да определят дали нападението е свързано с работата ѝ . "
30-годишната водеща на регионалния телевизионен канал TVN, според местните медии е работила по тема, посветена на кражбата на средства от фондовете на Европейския съюз. Според криминолозите смъртта на Маринова е била причинена от удар в главата и задушаване.
Превод и редакция: Юлиян Марков

The Guardian: Българска журналистка е брутално убита в Русе
Българска журналистка е брутално убита в Русе, пише британският вестник The Gurdian
Българска журналистака, която съобщи за разследване на предполагаема корупция с европейски средства, е изнасилена и убита в граничния град Русе на река Дунав, съобщиха в неделя властите, цитирани от британския вестник The Guardian
Българските прокурори заявиха, че тялото на 30-годишната Виктория Маринова е намерено в парк в събота.
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов каза, че няма доказателства, че убийството е свързано с работата на Маринова: "Става въпрос за изнасилване и убийство". Той добави, че няма информация, да е била заплашена.
Българският премиер Бойко Борисов каза: "Най-добрите криминолози са изпратени в Русе, нека не ги притискаме. Беше взето голямо количество ДНК материал.
Русенският регионален прокурор Георги Георгиев заяви: "Смъртта й е причинена от удари в главата и задушаване и мобилният й телефон, ключовете на колата, очилата и част от дрехите й липсват." Очаква се полицията се очаква да разкрие повече подробности в понеделник.
Маринова, която беше член на борда на телевизионната станция TVN в Русе - един от най-популярните телевизионни канали в Североизточна България - е третият журналист, убит в Европейския съюз за една година.
Тя представи актуална дискусионна програма, наречена "Детектор" за малката телевизионна телевизия TVN на Русе. Програмата наскоро бе възобновена.
Първият епизод на шоуто на 30 септември излъчи интервюта с разследващите журналисти Димитър Стоянов от интернет страницата на Bivol.bg и Атила Биро от проекта "Romanian Rise" за разследване на предполагаеми измами, включващи средства на ЕС, свързани с големи бизнесмени и политици.
Двамата за кратко бяха задържани от полицията, докато се опитваха да спрат унищожаването на документи, свързани със схемата, действие на властите , осъдено от "Репортери без граници" (RSF).
"Ние сме в шок. По никакъв начин никога не сме получили никакви заплахи - насочени към нея или към телевизията ", заяви журналист от TVN пред AFP под условие на анонимност, като добави, че той и неговите колеги сега се страхуват за тяхната безопасност.
Той описва бившия си колега като "изключително дисциплиниран, амбициозен, винаги се отдава напълно на това, което прави и беше човек с крайно чувство за справедливост".
Собственикът на Bivol.bg Асен Йорданов обаче заяви пред AFP, че медиите му са получили достоверна информация, че журналистите му са застрашени от нападение поради разследването, което се появи в шоуто на Маринова.
"Смъртта на Виктория, бруталният начин, по който е била убита, е екзекуция. Тя трябва да служи като пример, нещо като предупреждение ", добави Йорданов.
Представителят на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) за свободата на медиите в Харлем Дезир осъди убийството в социалната мрежа „Туитър“:
„Шокирани сме от убийството на разследващия журналист Виктория Маринован в България. Спешно призоваваме за пълно и щателно разследване. Отговорните трябва да бъдат наказани!“
Превод и редакция: Юлиян Марков

Агенция „Фокус“
30-годишна телевизионна водеща беше изнасилена и убита в Русе (ОБЗОР)

30-годишна телевизионна водеща беше изнасилена и убита в Русе. Сигналът за откритото тяло на В. М., която е административен ръководител на русенската телевизия TVN и водещa на предаване, е подаден в 14.18 часа на 6 октомври. Смъртта е била причинена от удари в главата и задушаване. Полицията работи по всички версии за убийство.
Трупът на жената е открит в обрасла с растителност зона, като на няколко метра от него са намерени и нейни лични вещи. Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев заяви, че са извършени огледи и претърсвания, иззет е автомобилът ѝ, разпитват се свидетели. Колата не е била в близост до мястото, където е открито тялото, но е установено, че е оставена там от жената. Назначени са различни по вид експертизи, включително и технически - на мобилни устройства. Установен е маршрутът на жертвата. При откриването на тялото са липсвали мобилният телефон, ключовете за автомобила, очилата ѝ, както и част от дрехите. "По случая се работи денонощно. Имаме експертен потенциал. Надявам се скоро да имаме повече информация за самоличността на извършителя", обясни Георгиев.
Министър-председателят Бойко Борисов посочи, че е убеден, че служителите на „Криминална полиция“ и прокурорите ще разкрият убийството. „От това, което знам, от многото ДНК материал, който има, съм убеден, че е въпрос на време да го изкарат. Най-добрите криминалисти сме пратили там“, обясни той.
От своя страна, министърът на вътрешните работи Младен Маринов поясни, че се работи по отношение на лица от криминалния контингент, проявени по тази линия. „Наблизо има и психиатрично заведение, което също е обект на наша проверка – дали някое от лицата вътре се е отклонило. Работи се и по видеокамери и свидетели, за да се стигне до извършителя. Работи се и с най-близкото обкръжение на пострадалата, за да установим нейните контакти и проблеми, които е имала преди да се случи това брутално убийство“, коментира Маринов.
Работата по случая продължава.