Акцент на деняВИЖ ВСИЧКИ

Убийство в Русе

07 октомври 2018 | 15:03

30-годишна телевизионна водеща беше изнасилена и убита в Русе. Сигналът за откритото тяло на В. М., която е административен ръководител на русенската телевизия TVN и водещa на предаване, е подаден в 14.18 часа на 6 октомври. Смъртта е била причинена от удари в главата и задушаване. Полицията работи по всички версии за убийство.
Трупът на жената е открит в обрасла с растителност зона, като на няколко метра от него са намерени и нейни лични вещи. Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев заяви, че са извършени огледи и претърсвания, иззет е автомобилът й, разпитват се свидетели. Колата не е била в близост до мястото, където е открито тялото, но е установено, че е оставена там от жената. Назначени са различни по вид експертизи, включително и технически - на мобилни устройства. Установен е маршрутът на жертвата. При откриването на тялото са липсвали мобилният телефон, ключовете за автомобила, очилата ѝ, както и част от дрехите. "По случая се работи денонощно. Имаме експертен потенциал. Надявам се скоро да имаме повече информация за самоличността на извършителя", обясни Георгиев.
Министър-председателят Бойко Борисов посочи, че е убеден, че служителите на „Криминална полиция“ и прокурорите ще разкрият убийството. „От това, което знам, от многото ДНК материал, който има, съм убеден, че е въпрос на време да го изкарат. Най-добрите криминалисти сме пратили там“, обясни той.
От своя страна, министърът на вътрешните работи Младен Маринов поясни, че се работи по отношение на лица от криминалния контингент, проявени по тази линия. „Наблизо има и психиатрично заведение, което също е обект на наша проверка – дали някое от лицата вътре се е отклонило. Работи се и по видеокамери и свидетели, за да се стигне до извършителя. Работи се и с най-близкото обкръжение на пострадалата, за да установим нейните контакти и проблеми, които е имала преди да се случи това брутално убийство“, коментира Маринов.
Работата по случая продължава.Агенция „Фокус“
Министър Младен Маринов: 30-годишната жена в Русе, която беше убита, е била изнасилена преди това

30-годишната жена в Русе, която беше убита, е била изнасилена преди това. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов, предаде репортер на Агенция „Фокус“
„Изпратил съм в Русе най-добрите специалисти, които работят по убийства. Става дума за изнасилване с последвало убийство на 30-годишна жена, която е в управителния съвет на местна телевизия. Беше извършен повторен оглед на мястото, фиксирани са и иззети множество находки, включително и генетичен материал“, каза още Маринов и посочи, че служители на института по криминология вече установяват ДНК профил.
„Работи се по отношение на лица от криминалния контингент, проявени по тази линия. Наблизо има и психиатрично заведение, което също е обект на наша проверка – дали някое от лицата вътре се е отклонило. Работи се и по видеокамери и свидетели, за да се стигне до извършителя. Работи се и с най-близкото обкръжение на пострадалата, за да установим нейните контакти и проблеми, които е имала преди да се случи това брутално убийство“, коментира Маринов.
Цветилена СИМЕОНОВА


Агенция „Фокус“
Премиерът Бойко Борисов: Убеден съм, че колегите от "Криминална полиция" и прокурорите в Русе ще разкрият убийството на 30-годишната жена

Аз съм убеден, че колегите от криминална полиция и прокурорите в Русе ще разкрият това убийство. Това каза министър-председателят на Република България Бойко Борисов по време на Национално съвещание на МВР във връзка с убийството на 30-годишната жена, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „От това, което знам, от многото ДНК материал, който има съм убеден, че е въпрос на време да го изкарат. Моля ви да не ги пресирате. Най-добрите криминалисти сме пратили там“, обясни той. По думите му ДНК-то от убийството в Русе е дадено сутринта, но още се чака. "Най-съвременно каквото има, трябва да се купи за НИКК, за да се облекчи максимално работата на службите“, уточни министър-председателят.


Агенция „Фокус“
Работи се по всички версии за убийството на жената в Русе

Работи се по всички версии за убийството на 30-годишната жена в Русе - включително и такива, свързани с професионалната й реализация и с личния й живот. Това заяви на извънреден брифинг окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев, предаде БНТ.
Сигналът за откритото тяло на В. М., която е административен ръководител на телевизия TVN и водещa на предаване, е подаден в 14.18 часа вчера от гражданин.
Заместник-директорът на полицията в Русе Илиян Енчев обясни, че трупът е намерен в обрасла с растителност зона. На няколко метра от него са открити и вещи на жертвата.
Окръжният прокурор заяви, че са извършени огледи и претърсвания, иззет е нейният автомобил, разпитват се свидетели. Колата не била в близост до мястото, където е открито тялото, но било установено, че е оставена там от жената. Назначени са различни по вид експертизи, включително и технически - на мобилни устройства. Установен е маршрутът на жертвата.
При откриването на тялото са липсвали мобилният телефон, ключовете за автомобила, очилата ѝ, както и част от дрехите. Полагат се всички усилия, за да се установят къде се намират тези вещи.
В разследването участват и служители от криминалния отдел към ГД "Национална полиция". Окръжният прокурор на Русе обясни, че Националният институт по криминалистика и криминология вече изследва веществените доказателства, открити на място, като в кратки срокове се очакват заключения от тях, за да има по-голяма конкретност и разследващите да са по-ефективни в работата си.
Смъртта била причинена от удари в главата и задушаване.
"По случая се работи денонощно. Имаме експертен потенциал. Надявам се скоро да имаме повече информация за самоличността на извършителя", обясни Георгиев.
Началникът на отдел "Противодействие на криминалната престъпност" в Русе гл. инспектор Николай Кожухаров поясни, че има вероятност версията, свързана с професионалната кариера на жената да отпадне на по-късен етап от разследването.


Агенция „Фокус“
Прокурор Румяна Арнаудова: Все още не е установен извършителят на убийството на 30-годишната жена от Русе

Все още не е установен извършителят на убийството на 30-годишната жена от Русе. Това каза за Агенция „Фокус“ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Тя обясни, че окръжният прокурор е посетил местопроизшествието веднага след подаването на сигнала. „Окръжните прокурори са работили през цялата вечер съвместно с МВР. Полагат се максимални усилия за установяване на извършителя. Знаем коя е жената и с какво се е занимавала. Но засега нищо не трябва да се съобщава, за да не попречим на разследването“, каза Арнаудова.
Цветилена СИМЕОНОВА


Агенция „Фокус“
30-годишна жена е била убита в Русе

30-годишна жена е била убита вчера в Русе. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от пресцентъра на МВР. Повече информация за случая се очаква да бъде съобщена на брифинг в Русе по-късно през деня.
Цветилена СИМЕОНОВА