Акцент на деняВИЖ ВСИЧКИ

Стрелба в София

03 октомври 2018 | 08:22

Късно вечерта във вторник двама мъже бяха простреляни в столичния кв. „Стрелбище“. Сигналът за инцидента е подаден към 22.08 часа и е станал на ул. „Орехова гора“. Веднага са били насочени полицейски екипи на място. Установени са простреляни две лица, които са криминално проявени. Едното е на 26 години, а другото на 38. Лицата са транспортирани в „Пирогов“ и ВМА. Те са с по две прострелни рани и са без опасност за живота им. Извършителите на стрелбата все още се издирват, като към момента не може да се каже колко точно са те. Районът на местопрестъплението е отцепен.


Агенция „Фокус“:
Министър Младен Маринов: Продължава работата по случая в кв. „Стрелбище“, търсят се видеокамери

Продължава работата по случая в кв. „Стрелбище“, търсят се видеокамери. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред журналисти в Министерски съвет, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Пострадалите лица са криминално проявени по линия на наркотици и кражби. Така че колегите работят на терен, търсят видеокамери. Когато имаме нещо ново, ще го съобщим“, обясни вътрешният министър.
Попитан дали вече е известно името на новия главен секретар на МВР, Маринов отговори, че когато има име, то ще бъде съобщено.
Цветилена СИМЕОНОВА


Агенция „Фокус“:
Ст. комисар Ивайло Иванов, СДВР: Все още се издирват извършителите на стрелбата в кв. „Стрелбище“

Все още се издирват извършителите на стрелбата в кв. „Стрелбище“. Това каза за Агенция „Фокус“ директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов за стрелбата в ж.к. Стрелбище. „Снощи към 22.08 часа сме получили сигнал за стрелба в кв. „Стрелбище“ на ул. „Орехова гора“. Насочени са полицейски екипи на място. Установени са простреляни две лица – криминално проявени. Едното е на 26 години, другото на 38“, обясни ст. комисар Иванов. По думите му лицата са транспортирани в болнични заведения и имат по две прострелни рани. Към момента няма опасност за живота им.
Ст. комисар Иванов уточни, че все още не може да се каже колко точно са извършителите на стрелбата.
Люба АЛЕКСИЕВА


Агенция „Фокус“:
ВМА: Без опасност за живота е 26-годишният прострелян в ж.к. „Стрелбище“

Без опасност за живота е 26-годишният прострелян в ж.к. „Стрелбище“. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от пресцентъра на ВМА. Мъжът остава за интензивно лечение в реанимацията на болницата.


Агенция „Фокус“:
УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“: Без опасност за живота е единият от простреляните в жк. „Стрелбище“, другият е настанен във ВМА

Настаненият 38-годишен прострелян снощи е докаран след две огнестрелни наранявания в областта на рамото и гърдите. Това каза изпълнителният директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов в предаването „Тази сутрин“ по БТВ за състоянието единия от простреляните в жк. "Стрелбище", настанен в болничното заведение. „Успешно е извършена оперативна интервенция. Всичко е преминало благополучно. Няма опасност за живота му, засега остава за интензивно лечение в реанимацията на „Пирогов“, обясни проф. Балтов. По думите му едната огнестрелна рана е входно-изходна и минава през гърдите. „Слава Богу е без опасност за по-сериозно нараняване на вътрешни органи“, добави проф. Балтов.
Той обясни, че няма информация за другия прострелян, който е настанен във ВМА.


Агенция „Фокус“:
МВР: Двама мъже са простреляни пред заведение в жк. „Стрелбище“

Двама мъже са простреляни в жк. „Стрелбище“. Сигналът за стрелба пред заведение в жк. „Стрелбище“ е подаден около 22.00 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР. Полицейски екипи веднага са реагирали на сигнала. Двама мъже с наранявания са транспортирани в болница. Пo първоначални данни, пострадалите са криминално проявени. На мястото на инцидента се извършва оглед. Полицията издирва извършителите.