Акцент на деняВИЖ ВСИЧКИ

Армия и полиция по дирите на масовия убиец в Нови Искър

05 януари 2018 | 15:52

Мащабната операция по издирването на заподозрения за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов продължава. На брифинг директорът на Националната следствена служба (НСлС) и заместник на главния прокурор по разследването Борислав Сарафов заяви, че Росен Ангелов е имал интимна връзка с Кети Кюхова шест месеца преди убийството. По думите му няколкодневният денонощен труд на екипите е дал резултат. „В резултат на това по категоричен начин престъплението беше доказано и разкрито. Като обвиняем беше привлечен Росен Ангелов“, добави той. Аутопсиите на телата показват, че всеки един от тях е бил убит с по няколко изстрела, като в главата на всеки е извършен по един контролен изстрел. Сарафов поясни, че Росен Ангелов е човек без документи и без собственост. По думите му прякорът на Росен Ангелов е „горският човек“. Ангелов има 3 присъди „лишаване от свобода“.
Главният секретар на МВР г. комисар Младен Маринов обясни, че мотивът на извършителя на убийството е личен и е свързан с интимни отношения и връзка с Кети Кюхова – тя е била убита първа. Информацията за извършителя е, че той е изключително опасен, склонен е към насилствени действия, най-вероятно е въоръжен.Агенция „Фокус“
Намереният в река Искър труп не е на издирвания Росен Ангелов

София. Намереният във водите на река Искър труп не е на издирвания Росен Ангелов. Това потвърдиха за Агенция „Фокус“ от пресцентъра на МВР. Малко преди 16.00 часа днес беше открито тяло в района на с. Владо Тричков. То е транспортирано за аутопсия и при първоначалния оглед не са открити следи от насилие. Състоянието на тялото предполага, че смъртта е настъпила между 2 и 4 седмици преди откриването му. Предстои потвърждаване на самоличността на починалия. Вероятно става дума за мъж, за когото роднини са съобщили, че е изчезнал в началото на декември миналата година и е бил обявен за общодържавно издирване. Работата по случая продължава, уведомена е прокуратурата.

Агенция „Фокус“
Труп е намерен в река Искър в района на с. Владо Тричков

София. Труп е намерен в река Искър в района на с. Владо Тричков, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Трупът е намерен от органите на реда, които претърсват района за издирвания за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов. В момента се извършва операция по изваждане на тялото.
От МВР към момента не дават подробности. Все още не е ясно дали трупът е на мъж или жена, или става дума за издирвания Росен Ангелов.

Агенция „Фокус“
Борислав Сарафов, НСлС: Росен Ангелов е направил опити за заличаване на следите от убийството, включително и разместване на телата

Росен Ангелов е направил опити за заличаване на следите от убийството, включително и разместване на телата. Това каза на брифинг директорът на Националната следствена служба (НСлС) и заместник на главния прокурор по разследването Борислав Сарафов във връзка с шесторното убийство в Нови Искър, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Едно е оръжието, което все още не е открито. Работим по много версии. Името на извършителя ни беше известно още след първите 24 часа, но интересите на самото разследването и задържането на лицето по някой път налагат името му да не бъде разкривано веднага. Не всички неща искаме да споделим, докато лицето не бъде установено, защото може да се застраши живота и на други лица. Направил е опити за заличаване на следите, включително и разместване на телата. Тази нощ действително е била къща на ужасите. Имаме доказателства за това, че е убил жертвите си една по една. Убил е Неделчо и Георги, след това бабата“, заяви Сарафов. По думите му междувременно Нанси и приятеля й са се качили на втория етаж и са се опитали да се скрият. „Претърсил е всяко едно помещение и е убил всички лица, находящи в тази къща“, допълни Сарафов. Той добави, че в 7.30 часа премиерът лично е посетил оперативния щаб.
Главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов допълни, че на намереното тефтерче е назначена експертиза. „Към момента името на Неделчо фигурира в него. За престоя на Росен в къщата не можем да твърдим колко е бил. Неделчо и Георги имат защитни наранявания. Това говори за опит на избиване на оръжието. Операцията ще продължи до момента, в който бъде задържан. Поискал съм да бъдат забранени ловните излети в района, в който тече операцията“, каза още Младен Маринов.
Люба АЛЕКСИЕВА

Агенция „Фокус“
Ст. комисар Ивайло Иванов: Според психопрофила на Росен Ангелов той е хитър, лукав, прикрит и се стреми да налага на околните своите мисли и чувства

Според психопрофила на Росен Ангелов той е хитър, лукав, прикрит и се стреми да налага на околните своите мисли и чувства. Това каза на брифинг директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов във връзка с шесторното убийство в Нови Искър, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Проверяваме всеки един сигнал. Молбата е граждани, ако го забележат, да ни сигнализират, а да не правят опити да го задържат. Психически здрав е, но дотолкова доколкото показва, че няма психически заболявания. Къщата е необитаема, няма известни собственици. Това е постройка, за която не съществуват документи в правния мир. Това затруднява установяване на някаква собственост. Имаме данни за наличието само на един пистолет. Другото е оперативна информация“, заяви Иванов. По думите му най-вероятно оръжието му е незаконно – 22 калибър. Попитан как се е издържал Росен Ангелов, той отговори, че е взимал от свой познати дребни суми и е помагал на Кети за извършването на нейни дейности.
Люба АЛЕКСИЕВА

Агенция „Фокус“
Гл. комисар Младен Маринов: Мотивът на извършителя на убийството е личен и свързан с интимни отношения с една от жертвите – Кети Кюхова, тя е била убита първа

Мотивът на извършителя на убийството е личен и е свързан с интимни отношения и връзка с Кети Кюхова – тя е била убита първа. Това каза на брифинг главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов във връзка с шесторното убийство в Нови Искър, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Екипът, който работи по разкриване и установяване на престъпното деяние продължава работа. Чака се резултат от още много експертизи. По отношение на издирване на извършителя е създадена необходимата организация. По разпореждане на премиера Бойко Борисов са включени всички сили, включително и на българската армия. Информацията за извършителя е, че той е изключително опасен, склонен е към насилствени действия, най-вероятно е въоръжен. По време на огледите са открити части от ръчни гранати, запалки за тях, търсел е да се снабди с огнестрелно оръжие. Министърът на вътрешните работи е свикал щаб за провеждане на мащабна операция по издирване на извършителя. С оглед на сигурността на населението около място, където последно е засечен, е наситено с полицейски сили. Включени са сили и средства на „Гранична полиция“. Лицето дълъг период от време се е укривало. Предприел е всички мерки да затрудни неговото откриване“, заяви Маринов. По думите му Росен е имал преднина, защото деянието е извършено на 31 декември през нощта, а на 2 януари са били открити телата. „Вчера бяха проведени няколко операции по получена информация за възможни пребивавания на лицето. Бяха открити много важни веществени доказателства. По отношение на къщата до село Луково, към момента на провеждане на операцията информацията не беше точна за местонахождението на къщата. Мотивът за извършване на престъплението е личен, свързан е с интимни отношения и връзка с пострадалата. Лицето има особен характер и го правят изключително раздразнителен в случаи, когато бъде отхвърлен. Проявявал е и ревност към мъжа, с когото тя е живеела на семейни начела. Майката на Кети е била наясно с тази връзка“, допълни Маринов и уточни, че това са свидетелски показания. „Според нас Кети е била първата жертва. Останалите са били за заличаване до достигането до извършителя. Кети най-вероятно е била убита не там, където я намерихме. Ако извършителят съдейства, може да се получи промяна“, каза още Младен Маринов и посочи, че тя е била застреляна в гръб.
Люба АЛЕКСИЕВА

Агенция „Фокус“
Полицията продължава издирването на 56-годишния Росен Желязков – има вероятност той да е въоръжен и опасен

За общодържавно издирване е обявен 56-годишният Росен Желев Ангелов, съобщиха от пресцентъра на МВР. Мъжът е търсен във връзка с тежко криминално престъпление, извършено в град Нови Искър. Има вероятност той да е въоръжен и опасен.
Хората, които го разпознават на актуалната снимка и имат информация за местонахождението му, могат да подават сигнали на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР при гарантирана анонимност.

Агенция „Фокус“
Борислав Сарафов, НСлС: При убийството в Нови Искър Росен Ангелов е действал сам, все още не е задържан

Росен Желев Ангелов все още не е задържан за шесторното убийство в Нови Искър. Това каза на брифинг директорът на Националната следствена служба (НСлС) и заместник на главния прокурор по разследването Борислав Сарафов, във връзка с шесторното убийство в Нови Искър, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Благодаря на целия екип от прокурори, разследващи полицаи, полицаи от специалните полицейски сили. Те положиха денонощен труд и не са се прибирали по домовете си от 2 януари почти до настоящия момент. Всички колеги вложиха душа и сърце, за да може това убийство да може да бъде както разкрито, така и доказано. Този огромен обем от процесуално-следствени действия доказва по несъмнен начин автора на деянието – Росен Ангелов. От доказателствата е установено, че е действал сам и не е имал съучастник. Към момента все още не е задържан“, каза още Борислав Сарафов.
Люба АЛЕКСИЕВА

Агенция „Фокус“
Борислав Сарафов, НСлС: Росен Ангелов е човек без документи и без собственост, с 3 присъди „лишаване от свобода“

Росен Ангелов е имал интимна връзка с Кети Кюхова шест месеца преди убийството. Това каза на брифинг директорът на Националната следствена служба (НСлС) и заместник на главния прокурор по разследването Борислав Сарафов във връзка с шесторното убийство в Нови Искър, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Няколкодневният денонощен труд на екипите даде резултат. В резултат на това по категоричен начин престъплението беше доказано и разкрито. Като обвиняем беше привлечен Росен Ангелов. По делото в рамките на изключително кратък период бяха извършени огромен брой процесуално-следствени действия. Извършени са 16 огледа на местопроизшествия и претърсвания, извършени са 91 експертизи. Бяха разпитани 21 свидетели, някои от тях и пред съдия. Извършени са стотици разузнавателни беседи. Аутопсиите на телата показват, че всеки един от тях е бил убит с по няколко изстрела, като в главата на всеки е извършен по един контролен изстрел. Росен Ангелов е човек без документи, без собственост“, заяви Сарафов. По думите му прякорът на Росен Ангелов е „горският човек“. „Имал е интимна връзка с Кети, която е продължила около 6 месеца преди убийството. Росен Ангелов има 3 присъди „лишаване от свобода“, уточни Сарафов.
Агенция „Фокус“ припомня: На 2 януари 2018г. патрули от Второ РУ-СДВР извършват проверка на къща в Нови Искър, след като в столичната полиция е получен сигнал от мъж, който е съобщил за свои роднини, с които не може да се свърже, а обичайно са в редовен контакт. В къщата полицаите се натъкват на 5 тела - двама мъже, две жени и момче. Жертвите са баща, син, дъщеря на съпругата, младеж - неин приятел и възрастна жена – майка на съпругата. Огледът на криминалистите установява, че кучето на семейството също е убито. За издирване е обявена жената, която е живяла на съпружески начала с един от убитите и автомобил БМВ Х 5, собственост на семейството, който липсва от мястото на престъплението. Автомобилът и шестата жертва са открити на следващия ден, 3 януари, а до тях разследващите са насочени от обучено следово куче.
Люба АЛЕКСИЕВА

Агенция „Фокус“
Подробности около тежкия криминален случай в Нови Искър ще бъдат оповестени на брифинг в Съдебната палата в столицата

Подробности около тежкия криминален случай в Нови Искър ще бъдат оповестени на брифинг в Съдебната палата в столицата, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. Събитието ще се проведе в 14.30 часа, в зала 2, ет. 4 на Съдебната палата. В брифинга участие ще вземат директорът на НСлС и заместник на главния прокурор по разследването Борислав Сарафов, административният ръководител на СГП Емилия Русинова, главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов и директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов.