Акцент на деняВИЖ ВСИЧКИ

Частични местни избори

08 октомври 2017 | 13:14

Частични местни избори се проведоха в две общини и осем кметства в страната.
Общо четирима бяха кандидатите, които се борят за кметското място в община Трън, област Перник. Там изборите бяха спечелени от кандидата на ГЕРБ Цветислава Цветкова, която е получила 1352 гласа в подкрепа на кандидатурата си. Тя е временно изпълняващ длъжността кмет на общината, а преди това бе зам.-кмет. В кметската надпревара участва и независимият кандидат Станислава Алексиева. Алексиева, която е секретар на Община Трън и бе издигната от Инициативен комитет „Да, за Трънско“, получи 748 гласа. За Божидар Страхилов, който бе кандидат за кметския пост от Инициативния комитет „Заедно за доброто на Трънско“ и бе подкрепен от БСП, получи 438 гласа. ПП „Нова сила“ издигна за свой кандидат Арлин Антонов, който е бивш диpeĸтop нa Haциoнaлнaтa cлyжбa зa cигypнocт и бивш народен представител. Той получи едва 45 гласа.
Дo избopите в Tpън ce cтигнa, cлeд ĸaтo нa 2 юни тази година ĸмeтът Cтaниcлaв Hиĸoлoв пoдaдe оставката си c лични мoтиви. Николов е подсъдим за катастрофа с дете от преди почти две години.
ГЕРБ спечели изборите на първи тур и в община Вълчи дол, област Варна. Там за кандидатът на партията Георги Тронков гласуваха 2661 избиратели или 59,15%.
В надпреварата за кметския пост участваше и издигнатата от Инициативен комитет и подкрепена от БСП Людмила Петкова. Георги Тронков към момента е председател на Общинския съвет – пост, който заема вече втори мандат. Людмила Петкова е общински съветник и член на общинските комисии „Устройство на територията и общинска собственост” и „Образование, култура, спорт и туризъм“. До изборите в общината се стигна, след като на 18 май тази година след кратко боледуване почина кметът Тошко Янев.
Павел Динков от ГЕРБ печели частичните кметски избори в с. Цани Гинчево, община Никола Козлево, област Шумен. Той е получил подкрепа от 173 избиратели. Във вота са участвали 231 от общо 403 души с право на глас.
Иван Добрев, кандидатът на БСП, получи 31 гласа, а издигнатият от ПП „Воля“ Митко Георгиев - 17 гласа.
До изборите в населеното място се стигна, следа като през месец май тогавашният кмет Красимир Георгиев напусна поста си по време на третия си мандат заради по-доходоносна работа.
В с. Генерал Киселово, община Вълчи дол, област Варна вотът на избирателите отиде при Калина Христова от ГЕРБ. Та печели частичните местни избори в населеното място със 103 гласа в своя подкрепа. Кандидатът на БСП Петранка Господинова получи едва 17 гласа. Избирателна активност бе 73,61%.
Това бе вторият предсрочен вот в селото, след като избраният през 2015 г. кмет Димитър Тодоров напусна поста си заради нова работа, а наследникът на поста му Стоян Едров се оттегли по здравословни причини.
ГЕРБ печелят изборите и в село Ракево, община Криводол, област Враца. Кандидатът им Малин Тончев получи 472 гласа в своя подкрепа, а вторият кандидат – Николай Петков от БСП, едва 205 гласа. Частичните местни избори в село Ракево бяха обявени, след като през юли кметът Димитрина Козлева депозира пред председателя на Общинския съвет в Криводол своята оставка. С решение на Общинската избирателна комисия правомощията ѝ бяха прекратени от 1 август.
ДПС печели изборите в две населени места – село Нивянин, община Борован, област Враца и село Скалак, община Руен, област Бургас.
В Нивянин Николай Христов от ДПС получи 174 гласа, а Елка Николова от ГЕРБ – 76. В надпреварата участваха още Цветелин Маринов от ВМРО, Никола Александров от БСП и Николай Йорданов от ПП „Воля“. Изборите в населеното място бяха насрочени, след като през юли тази година почина кметът Милен Гайдарски.
Мустафа Бекир е новият кмет на село Скалак. От общо 512 души, имащи право на глас, 218 души са го упражнили. Мустафа Бекир бе единственият кандидат за кметския пост. Причината за изборите в населеното място е смъртта на стария кмет Осман Мехмед.
Предстои да бъдат проведени и 3 балотажа.
Кандидатите на ГЕРБ и ДПС отиват на балотаж в село Чукарка, община Айтос, област Бургас. Издигнатият от ПП ГЕРБ Сюлейман Садула събра 109 гласа, а подкрепеният от ДПС Октай Якуб – 106.
В кметската надпревара участваха още кандидатът на ПП „Воля“ Ахмед Галиб Боз и кандидатът на БСП Севим Хюсеин Мустафа. До изборите в селото се стигна, след като правомощията на кмета на селото Джемил Хюсеин Хамид бяха предсрочно прекратени, поради неявяването му на работа.
БСП и ГЕРБ отиват на балотаж в село Попович, община Бяла, област Варна. Кандидатът на БСП Еленка Стойчева събра 82 гласа, а кандидатът на ГЕРБ Мирослав Юриев Иванов – 51. В село Попович за кметското място се бореше и издигнатият от ДПС Исмаил Абил Мехмед. Причина за предсрочните избори в населеното място е подадената оставка на предишния кмет Крум Крумов.
Христинка Димитрова от БСП и независимият кандидат, подкрепен от НФСB Йоана Йотова отиват на балотаж в село Сухаче, община Червен бряг, област Плевен. Изборите в населеното място бяха насрочени, след като през юли почина кметът на селото Иван Иванов.
Изборният ден премина спокойно и без сигнали за нарушение на изборните правила.Агенция "Фокус"
Цветан Цветанов, ГЕРБ: Спечелихме, защото залагаме на реални политики, БСП и този път не можаха да се докажат като алтернатива

Спечелихме, защото залагаме на реални политики, БСП и този път не можаха да се докажат като алтернатива. Това заяви за Агенция „Фокус“ заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, коментирайки резултатите на провелите се днес частични местни избори. Цветанов благодари на всички структури на партията, взели участие в подготовката. „Победата на ГЕРБ на частичните избори, въпреки компроматната война, която се разгоря през последната седмица, доказва, че БСП не е алтернатива“, коментира Цветанов. За "Фокус" Цветанов подчерта още, че ГЕРБ печелят избори, защото партията залага на реални политики, видими резултати и ясни кандидати.
Иван ЛАЗАРОВ


ОБЩИНА ТРЪН
Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г.: Цветислава Цветкова от ГЕРБ е новият кмет на община Трън

Цветислава Цветкова от ГЕРБ е новият кмет на община Трън, съобщиха за Агенция „Фокус“ от ОИК – Трън. Тя е получила 1353 гласа в подкрепа на своята кандидатура. Цветислава Цветкова е временно изпълняващ длъжността кмет на общината, а преди това бе зам.-кмет. В кметската надпревара участва и независимият кандидат Станислава Асенова Алексиева. Алексиева, която е секретар на Община Трън, издигната от Инициативен комитет „Да, за Трънско“, получи 748 гласа в своя подкрепа. За Божидар Илиев Страхилов, който бе кандидат за кметския пост от Инициативния комитет „Заедно за доброто на Трънско“ и бе подкрепен от БСП, получи 438 гласа. ПП „Нова сила“ издигна за свой кандидат Арлин Григоров Антонов, който е бивш диpeĸтop нa Haциoнaлнaтa cлyжбa зa cигypнocт и бивш народен представител. Той получи едва 45 гласа.
Дo избopите в Tpън ce cтигнa, cлeд ĸaтo нa 2 юни тази година ĸмeтът Cтaниcлaв Hиĸoлoв пoдaдe оставката си c лични мoтиви. Николов е подсъдим за катастрофа с дете от преди почти две години.

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г.: 63,29% е избирателната активност в Община Трън към 17.00 часа

63,29% е избирателната активност на частичните кметски избори в Община Трън към 17.00 часа. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от ОИК-Трън. До този момент са гласували са упражнили 2291 души, от 3620 имащи право на вот. За целта са отворени 21 избори секции, от които една е подвижна. Изборният ден ще продължи до 20.00 часа.

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г.: 41,16% е избирателната активност към 13.00 часа в община Трън

41,16% е избирателната активност към 13.00 часа в община Трън. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от ОИК – Трън. До този момент няма получени сигнали за нарушения на Изборния кодекс.
3620 e броят жителите на общината, които ще могат да упражнят правото си на вот. За целта са отворени 21 избори секции, от които една е подвижна. Изборният ден ще продължи до 20.00 часа.
Цветилена СИМЕОНОВА

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г.: 12,15% е избирателната активност към 10.30 часа в община Трън

12,15% е избирателната активност към 10.30 часа в община Трън. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от ОИК – Трън. 3620 e броят жителите на общината, които ще могат да упражнят правото си на вот. За целта са отворени 21 избори секции, от които една е подвижна. Изборният ден ще продължи до 20.00 часа.
Цветилена СИМЕОНОВА

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017: Без нарушения и навреме е започнал изборният ден в община Трън

Без нарушения и навреме е започнал изборният ден в община Трън. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от ОИК – Трън.Четирима са кандидатите, които ще се борят за кметското място в общината. От ГЕРБ са издигнали за поста Цветислава Димитрова Цветкова, която е временно изпълняващ длъжността кмет на общината, а преди това бе зам.-кмет. ПП „Нова сила“ издигна за свой кандидат Арлин Григоров Антонов, който е бивш диpeĸтop нa Haциoнaлнaтa cлyжбa зa cигypнocт и бивш народен представител. Божидар Илиев Страхилов е издигнат като кандидат за кметския пост от Инициативния комитет „Заедно за доброто на Трънско“ и е подкрепен от БСП. От 2015 г. работи той като началник отдел оперативно-издирвателна дейност в Гранична полиция. В кметската надпревара ще участва и независимият кандидат Станислава Асенова Алексиева. Алексиева, която е секретар на Община Трън, е издигната от Инициативен комитет „Да, за Трънско“. Дo избopите в Tpън ce cтигнa, cлeд ĸaтo нa 2 юни тази година ĸмeтът Cтaниcлaв Hиĸoлoв пoдaдe оставката си c лични мoтиви. Николов е подсъдим за катастрофа с дете от преди почти две години.
След актуализиране на списъците от ГРАО 3620 са жителите на общината, които ще могат да упражнят правото си на вот. За целта са отворени 21 избори секции, от които една е подвижна. Изборният ден ще продължи до 20.00 часа.


ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ
Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г.: ГЕРБ печели изборите на първи тур в община Вълчи дол, област Варна

Георги Тронков от ГЕРБ печели изборите на първи тур в община Вълчи дол, област Варна. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от ОИК – Вълчи дол. В надпреварата за кметския пост участваше и издигнатата от Инициативен комитет и подкрепена от БСП Людмила Петкова.
Георги Тронков към момента е председател на Общинския съвет – пост, който заема вече втори мандат. Людмила Петкова е общински съветник и член на общинските комисии „Устройство на територията и общинска собственост” и „Образование, култура, спорт и туризъм“. До изборите в общината се стигна, след като на 18 май тази година след кратко боледуване почина кметът Тошко Янев.

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г: С 55,88% избирателна активност приключи изборният ден в община Вълчи дол, област Варна

С 55,88% избирателна активност приключи изборният ден в община Вълчи дол, област Варна. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Варна Бонка Димитрова, председател на Общинската избирателна комисия във Вълчи дол. За кмет на Община Вълчи дол са гласували общо 4 629 души от имащите право на глас в общината 8 284 избиратели. Те упражниха правото си на глас в 25 избирателни секции, от които една подвижна. Бонка Димитрова допълни, че в изборния ден има постъпила една жалба от село Михалич, свързана с лице, което е поискало мобилния апарат на наблюдател, за да види с кого е провеждал разговори. Жалбата е препратена по компетентност към полиция и прокуратура.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г: 47,32% е избирателната активност към 16.30 часа в община Вълчи дол, област Варна

47,32% е избирателната активност към 16.30 часа на частичните местни избори в община Вълчи дол, област Варна. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Варна Бонка Димитрова, председател на Общинската избирателна комисия във Вълчи дол. Към 16.30 часа за кмет на Община Вълчи дол са гласували 3 920 души от имащите право на вот в общината 8 284 избиратели. В региона са разкрити 25 избирателни секции, както и една подвижна. Бонка Димитрова допълни, че в избирателната комисия до този момент няма постъпили жалби и сигнали, свързани с нарушения на изборния процес и изборният ден протича нормално.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г: 28,04% е избирателната активност към 12.30 часа в община Вълчи дол, област Варна

28,04% е избирателната активност към 12.30 часа на частичните местни избори в община Вълчи дол, област Варна. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Варна Бонка Димитрова, председател на Общинската избирателна комисия във Вълчи дол. Тя допълни, че изборният ден протича нормално. Към 12.30 часа са гласували 2 323 души от имащите право на глас в общината 8 284 избиратели. За изборите за кмет на Община Вълчи дол в региона са разкрити 25 избирателни секции, както и една подвижна секция, за която заявка за гласуване са подали 22 избиратели.
В избирателната комисия този етап няма постъпили жалби и сигнали, свързани с нарушения на изборния процес.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г: 7,32% е избирателната активност към 09.30 часа в община Вълчи дол, област Варна

7,32% е избирателната активност към 09.30 часа на частичните местни избори в община Вълчи дол, област Варна. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Варна Бонка Димитрова, председател на Общинската избирателна комисия във Вълчи дол. Тя допълни, че изборният ден протича нормално и няма постъпили жалби и сигнали, свързани с нарушения на изборния процес. Към 09.30 часа са гласували 607 от имащите право на глас 8 284 души. В общината са разкрити 25 избирателни секции, както и една подвижна секция, за която заявка за гласуване са подали 22 избиратели.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г.: Навреме и без нарушения е започнал изборният ден в Община Вълчи дол, област Варна

Навреме и без нарушения е започнал изборният ден в Община Вълчи дол, област Варна. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от ОИК – Вълчи дол. Там за кметското място се борят двама кандидати. Това са кандидатът на ПП ГЕРБ Георги Минчев Тронков и издигнатата от Инициативен комитет и подкрепена от БСП Людмила Атанасова Петкова. Кандидатът на ГЕРБ Георги Тронков към момента е председател на Общинския съвет – пост, който заема вече втори мандат. Людмила Петкова е общински съветник и член на общинските комисии „Устройство на територията и общинска собственост” и „Образование, култура, спорт и туризъм“. До изборите в общината се стигна, след като на 18 май тази година след кратко боледуване почина кметът Тошко Янев.
След актуализиране на списъците от ГРАО 8 284 са жителите на варненската община Вълчи дол, които ще могат да упражнят правото си на вот. За целта са разкрити 25 изборни секции, една от които е подвижна и ще обслужи 22-ма души, които са подали заявление. Изборният ден ще продължи до 20.00 часа. Ако след 20.00 часа все още има избиратели пред изборните секции, личните им карти ще бъдат взети и те ще могат да дадат своя глас до 21.00 часа.


СЕЛО ГЕНЕРАЛ КИСЕЛОВО, ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ, ОБЛАСТ ВАРНА
Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г: Калина Христова от ГЕРБ е новият кмет на село Генерал Киселово, община Вълчи дол, област Варна

Калина Христова от ГЕРБ е печели частичните местни избори в село Генерал Киселово, община Вълчи дол, област Варна. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от ОИК – Вълчи дол. Кандидатът на ГЕРБ получава 103 гласа в своя подкрепа. Кандидатът на БСП Петранка Господинова получи едва 17 гласа.
Това бе вторият предсрочен вот в селото, след като избраният през 2015 г. кмет Димитър Тодоров напусна поста си заради нова работа, а наследникът на поста му Стоян Едров се оттегли по здравословни причини.

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г: 73,61% е избирателната активност в края на изборния ден в село Генерал Киселово, община Вълчи дол, област Варна

73,61% е избирателната активност в село Генерал Киселово, община Вълчи дол, област Варна. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Варна Бонка Димитрова, председател на Общинската избирателна комисия във Вълчи дол. Към 20.00 часа са гласували 318 души от имащите право на глас 432 избиратели. Изборният ден в населеното място е приключил навреме, няма постъпили сигнали за нарушения на изборния процес, допълни Бонка Димитрова.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г: 64,81% е избирателната активност към 16.30 часа в село Генерал Киселово, община Вълчи дол, област Варна

64,81% е избирателната активност към 16.30 часа на частичните местни избори за кмет на кметство Генерал Киселово, община Вълчи дол, област Варна. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Варна Бонка Димитрова, председател на Общинската избирателна комисия във Вълчи дол. Към 16.30 часа са гласували 280 души от имащите право на глас 432 избиратели. Изборният ден в населеното място протича нормално, няма постъпили сигнали за нарушения на изборния процес, допълни Бонка Димитрова.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г: 39,35% е избирателната активност към 12.30 часа в село Генерал Киселово, община Вълчи дол, област Варна

39,35% е избирателната активност към 12.30 часа на частичните местни избори за кмет на кметство Генерал Киселово, община Вълчи дол, област Варна. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Варна Бонка Димитрова, председател на Общинската избирателна комисия във Вълчи дол. Към 12.30 часа са гласували 170 души от имащите право на глас 432 избиратели. Изборният ден в населеното място протича нормално, няма постъпили сигнали за нарушения на изборния процес, допълни Бонка Димитрова.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г.: 12,26% е избирателната активност към 09.30 часа в село Генерал Киселово, община Вълчи дол, област Варна

12,26% е избирателната активност към 09.30 часа в село Генерал Киселово, община Вълчи дол, област Варна. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Варна Бонка Димитрова, председател на Общинската избирателна комисия във Вълчи дол. Изборният ден протича нормално, без нарушения. Към 9.30 часа за кмет са гласували 53 души от имащите право на глас 432 избиратели. В населеното място е открита една избирателна секция, в която местните избиратели гласуват за кмет на община Вълчи дол и за кмет на селото.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г.: Без нарушения е започнал изборният ден в село Генерал Киселово, община Вълчи дол, област Варна

Навреме и без нарушения е започнал изборният ден в село Генерал Киселово, община Вълчи дол, област Варна. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от ОИК – Вълчи дол. Това ще бъде вторият предсрочен вот в селото, след като избраният през 2015 г. кмет Димитър Тодоров напусна поста си заради нова работа, а наследникът на поста му Стоян Едров се оттегли по здравословни причини. От ПП ГЕРБ за поста издигнаха Калина Иванова Христова. Кандидатът на БСП е Петранка Костадинова Господинова.
След актуализиране на списъците от ГРАО 432 са жителите на варненското село, които ще могат да упражнят правото си на вот. За целта е открита една изборна секция. Изборният ден ще продължи до 20.00 часа. Ако след 20.00 часа все още има избиратели пред изборните секции, личните им карти ще бъдат взети и те ще могат да дадат своя глас до 21.00 часа.


СЕЛО ПОПОВИЧ, ОБЩИНА БЯЛА, ОБЛАСТ ВАРНА
Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г: Кандидатите на БСП и ГЕРБ отиват на балотаж в село Попович, община Бяла, област Варна

Кандидатите на БСП и ГЕРБ отиват на балотаж след провелите се днес частични местни избори в село Попович, община Бяла, област Варна, съобщиха за Агенция „Фокус“ от ОИК – Айтос. Кандидатът на БСП Еленка Стойчева събра 82 гласа, а кандидатът на ГЕРБ Мирослав Юриев Иванов – 51. В село Попович за кметското място се бореше и издигнатият от ДПС Исмаил Абил Мехмед. Причина за предсрочните избори в населеното място е подадената оставка на предишния кмет Крум Крумов.

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г: С 49,19% избирателна активност приключи изборният ден в село Попович, община Бяла, област Варна

С 49,19% избирателна активност приключи изборният ден в село Попович, община Бяла, област Варна. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от Общинска избирателна комисия - Бяла. Към 20.00 часа за кмет на кметство Попович са гласували 183 души от имащите право на глас 372 избиратели. В населеното място бе разкрита една избирателна секция.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г: 33,33% е избирателната активност към 17.00 часа в село Попович, община Бяла, област Варна

33,33% е избирателната активност към 17.00 часа на частичните местни избори за кмет на кметство Попович, община Бяла, област Варна. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от Общинска избирателна комисия - Бяла. Към 17.00 часа са гласували 124 души от имащите право на глас 372 избиратели. В населеното място е разкрита една избирателна секция. Изборният ден ще продължи до 20.00 часа. До този момент в избирателната комисия няма постъпили жалби и сигнали, свързани с нарушения на изборния процес.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г: 2,41% е избирателната активност към 10.00 часа в село Попович, община Бяла, област Варна

2,41% е избирателната активност към 10.00 часа в село Попович, община Бяла, област Варна Снимка: Информационна агенция "Фокус"Варна. 2,41% е избирателната активност към 10.00 часа на частичните местни избори в село Попович, община Бяла, област Варна. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от Общинска избирателна комисия - Бяла. Към 10.00 часа са гласували 9 души от имащите право на глас 372 избиратели. В населеното място е разкрита една избирателна секция. Изборният ден ще продължи до 20.00 часа.
До този момент в избирателната комисия няма постъпили жалби и сигнали, свързани с нарушения на изборния процес.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г: Без нарушения е започнал изборният ден в село Попович, община Бяла, област Варна

Навреме и без нарушения е започнал изборният ден в село Попович, община Бяла, област Варна. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от Общинската избирателна комисия в Бяла. Във вота участват трима кандидати - Мирослав Иванов от ГЕРБ, Исмаил Мехдем от ДПС и Еленка Янкова, издигната от БСП. До частични местни избори в населеното място се стигна, след като кметът Крум Крумов подаде оставка.
След актуализиране на списъците от ГРАО 372 са жителите на село Попович, които ще могат да упражнят правото си на глас. В населеното място е разкрита една избирателна секция. Изборният ден ще продължи до 20.00 часа. Ако след 20.00 часа все още има избиратели през изборната секция, личните им карти ще бъдат взети и те ще могат да дадат своя вот до 21.00 часа.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА


СЕЛО ЦАНИ ГИНЧЕВО, ОБЩИНА НИКОЛА КОЗЛЕВО, ОБЛАСТ ШУМЕН
Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г: Павел Динков от ГЕРБ е новият кмет на село Цани Гинчево, община Никола Козлево, област Шумен

Павел Динков от ГЕРБ печели частичните кметски избори в с. Цани Гинчево, община Никола Козлево. Това съобщи за Радио „Фокус“- Шумен Есен Вадет, председател на Общинската избирателна комисия в Никола Козлево. Той е получил подкрепа от 173 избиратели. Във вота са участвали 231 от общо 403 души с право на глас.
Иван Добрев, кандидатът на БСП, получи 31 гласа, а издигнатият от ПП „Воля“ Митко Йорданов Георгиев получи 17 гласа.
До изборите в населеното място се стигна, следа като през месец май тогавашният кмет Красимир Георгиев напусна поста си по време на третия си мандат заради по-доходоносна работа.
Ивелина ИВАНОВА

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г.: С 57,32 % избирателна активност приключи изборният ден в село Цани Гинчево, община Никола Козлево, област Шумен

С 57,32 % избирателна активност приключи изборният ден в село Цани Гинчево, община Никола Козлево, област Шумен, съобщи за Радио „Фокус“- Шумен Есен Вадет, председател на Общинската избирателна комисия в Никола Козлево. Не са получавани сигнали или жалби за нарушения. В единствената изборна секция в населеното място са гласували 231 от общо 403 гласоподаватели. Кандидатите за кметския пост са трима.
Ивелина ИВАНОВА

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г.: 52,10 % е избирателната активност към 17.00 часа в село Цани Гинчево, община Никола Козлево, област Шумен

52,10 % е избирателната активност към 17.00 часа в частичните избори за кмет на село Цани Гинчево, община Никола Козлево, област Шумен. Гласували са 210 души, съобщи за Радио „Фокус“- Шумен Есен Вадет, председател на Общинската избирателна комисия в Никола Козлево. По избирателен списък с право на глас в населеното място са 403 души.
Ивелина ИВАНОВА

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г.: 31,01% е избирателната активност към 12.00 часа в село Цани Гинчево, община Никола Козлево, област Шумен

31,01% e избирателната активност към 12.00 часа на частичните кметски избори в село Цани Гинчево. Това съобщи за Радио „Фокус“ - Шумен Есен Вадет, председател на Общинската избирателна комисия в Никола Козлево. Правото си на вот са упражнили 125 от имащите право на глас 403 избиратели.
Изборният ден протича нормално. В ОИК - Никола Козлево не са постъпвали жалби или сигнали за нарушения.
Ивелина ИВАНОВА

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г.: Полицията от Каолиново ще следи за недопускане нарушавания на изборния ден в шуменското село Цани Гинчево

Изборният ден в село Цани Гинчево започна нормално, без нарушения и произшествия. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР – Шумен. Охраната на изборното помещение е протекла без инциденти. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на частичните избори за кмет на кметство. В 07.00 часа секционното помещение и съдържащите се в него материали е предадено от охраняващите го полицейски служители на председателят на СИК. На разположение са служители на Районно управление „Полиция” – Каолиново, които ще следят за спокойствието на жителите на населеното място и за недопускане на нарушаване на обществения ред. Ще реагират и на подадени сигнали при нарушения на Изборния кодекс.
Полицейските служители ще извършват своевременни проверки по сигнали за нарушения или търговия с гласове. Органите на МВР се намесват за възстановяване на реда при необходимост и при решение на СИК.
Всички, които искат да упражнят правото си на вот, но не притежават валидни документи, защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, могат да подадат искане за издаване на удостоверение в звено “Български документи за самоличност” при РУ-Каолиново. Работното време днес е от 8:30- 19:30 часа.


СЕЛО ЧУКАРКА, ОБЩИНА АЙТОС, ОБЛАСТ БУРГАС
Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г.: Кандидатите на ГЕРБ и ДПС отиват на балотаж в село Чукарка, община Айтос, област Бургас

Кандидатите на ГЕРБ и ДПС отиват на балотаж в село Чукарка, община Айтос, област Бургас, съобщиха за Агенция „Фокус“ от ОИК – Айтос. Издигнатият от ПП ГЕРБ Сюлейман Емин Садула събра 109 гласа, а подкрепеният от ДПС Октай Ислям Якуб – 106.
В кметската надпревара участваха още кандидатът на ПП „Воля“ Ахмед Галиб Боз и кандидатът на БСП Севим Хюсеин Мустафа. До изборите в селото се стигна, след като правомощията на кмета на селото Джемил Хюсеин Хамид бяха предсрочно прекратени, поради неявяването му на работа.

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г.: С 68,05 % избирателна активност приключи изборният ден в село Чукарка, община Айтос, област Бургас

С 68,05 % избирателна активност приключи изборният ден в село Чукарка, община Айтос, съобщи за Радио „Фокус“ Ивайла Гаджерукова, председател на Общинската избирателна комисия - Айтос. Общо гласувалите са 328 души от 482-ма, имащи право да упражнят правото си на вот. Изборният ден е преминал спокойно, без нарушения.
Мария РУСЕВА

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г.: 59,54% е избирателната активност към 17.00 часа в село Чукарка, община Айтос, област Бургас

59,54% е избирателната активност към 17.00 часа в село Чукарка, община Айтос, област Бургас, съобщи за Радио „Фокус“ Ивайла Гаджерукова, председател на Общинска избирателна комисия - Айтос. Гласували са 287 души от имащите право на глас - 482-ма. Изборният ден преминава спокойно. Той ще приключи в 20.00 часа, но ако има избиратели пред секцията, то те могат да упражнят правото си на вот, но не по-късно до 21.00 часа.
Мария РУСЕВА

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г.: 38,17% е избирателната активност към 13.00 часа в село Чукарка, Община Айтос, област Бургас

38,17% е избирателната активност към 13.00 часа в село Чукарка, Община Айтос, област Бургас. Това съобщи за Радио „Фокус“ Ивайла Гаджерукова, председател на Общинската избирателна комисия - Айтос. 184 души са упражнили правото си на глас към посочения часа. Спокойно протича изборният ден, без сигнали или жалби за нарушения.
Общо 482 са жителите на бургаското село имат право на вот на частичните местни избори.
Мария РУСЕВА

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г.: 13,48% е избирателната активност към 10.00 часа в село Чукарка, Община Айтос, област Бургас

13,48% е избирателната активност към 10.00 часа в село Чукарка, Община Айтос, съобщи за Радио „Фокус“ Ивайла Гаджерукова, председател на Общинската избирателна комисия - Айтос. Към посочения час за кмет на селото са гласували ли 65 души.
482 са жителите на бургаското село, които ще могат да упражнят правото си на вот. За целта е открита една изборна секция. Изборният ден ще продължи до 20.00 часа.
Мария РУСЕВА


Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017: Без проблеми и нарушения е започнал изборният ден в село Чукарка, община Айтос, област Бургас

Без проблеми и нарушения е започнал изборният ден в село Чукарка, община Айтос, област Бургас. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от ОИК – Айтос. Целият състав на секционната комисия се е събрал навреме и секцията е отворила в 7.00 часа.
В кметската надпревара ще участват кандидатът на ПП „Воля“ Ахмед Галиб Боз, издигнатият от ПП ГЕРБ Сюлейман Емин Садула, подкрепеният от ДПС Октай Ислям Якуб и кандидатът на БСП Севим Хюсеин Мустафа. До изборите в селото се стигна, след като правомощията на кмета на селото Джемил Хюсеин Хамид бяха предсрочно прекратени, поради неявяването му на работа.
След актуализиране на списъците от ГРАО 482 са жителите на бургаското село, които ще могат да упражнят правото си на вот. За целта е открита една изборна секция. Изборният ден ще продължи до 20.00 часа.СЕЛО СКАЛАК, ОБЩИНА РУЕН, ОБЛАСТ БУРГАС
Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г.: Мустафа Мехмед Бекир от ДПС е новият кмет на село Скалак, община Руен, област Бургас

Мустафа Мехмед Бекир от ДПС е новият кмет на село Скалак, община Руен, съобщиха за Радио „Фокус“ от Общинска избирателна комисия - Руен. Изборният ден в селото е приключил в 20.00 часа с 42,58% избирателна активност. От общо 512 души, имащи право да гласуват, 218 души са се възползвали от правото си на вот. Изборният ден е преминал спокойно. Към 20:00 часа пред ОИК - Руен няма постъпили жалби и сигнали за нарушения в изборния ден.
"Фокус" припомня, че Мустафа Бекир бе единственият кандидат за кметския пост. Причината за изборите в населеното място е смъртта на стария кмет Осман Смаил Мехмед.
Мария РУСЕВА

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г.: 40,03% е избирателната активност към 17.00 часа в село Скалак, община Руен, област Бургас

40,03% е избирателната активност към 17.00 часа в село Скалак, община Руен, област Бургас, съобщиха за Радио „Фокус“ от Общинска избирателна комисия-Руен. Гласувалите са 205 души от общо имащи право да упражнят правото си на вот 512 души. Изборният ден преминава спокойно, без нарушения. Той ще продължи до 20,00 часа.
Мария РУСЕВА

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г.: 25,39% е избирателната активност към 12.30 часа в село Скалак, Община Руен, област Бургас

25,39% е избирателната активност към 12.30 часа в село Скалак, Община Руен, област Бургас. Това съобщиха за Радио „Фокус” от Общинската избирателна комисия – Руен. Към посочения час са гласували 130 души. Не са постъпвали жалби и сигнали за неправомерна агитация.
512 души имат право да гласуват за кмет в една избирателна секция в селото. Изборният ден ще приключи в 20.00 часа.
Мария РУСЕВА

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г.: 30% е избирателната активност към 10.00 часа в село Скалак, Община Руен, област Бургас

30% е избирателната активност към 10.00 часа в село Скалак, Община Руен, съобщиха за Радио „Фокус“ от Общинската избирателна комисия - Руен. Изборният ден преминава спокойно и без нарушения.
Общо 530 души имат право да гласуват за кмет в селото. Изборният ден започна в 07.00 часа и ще продължи до 20.00 часа.
Мария РУСЕВА

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017: Без сигнали за нарушения е започнал изборният ден в село Скалак, община Руен, област Бургас

Без сигнали за нарушения е започнал изборният ден в село Скалак, община Руен, област Бургас. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от ОИК – Руен. Единственият кандидат за кметския пост е издигнатият от ДПС Мустафа Мехмед Бекир. Причината за изборите в населеното място е смъртта на стария кмет Осман Смаил Мехмед.
След актуализиране на списъците от ГРАО 530 са жителите на бургаското село, които ще могат да упражнят правото си на вот. За целта е открита една изборна секция. Изборният ден ще продължи до 20.00 часа.


СЕЛО НИВЯНИН, ОБЩИНА БОРОВАН, ОБЛАСТ ВРАЦА
Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г.: ДПС печели изборите в село Нивянин, община Борован, област Враца

ДПС печели изборите в село Нивянин, община Борован, област Враца, съобщиха за „Агенция „Фокус“ от ОИК – Борован. Николай Христов от ДПС получи 174 гласа, а Елка Николова от ГЕРБ – 76. В надпреварата участваха още Цветелин Маринов от ВМРО, Никола Александров от БСП и Николай Йорданов от ПП „Воля“. Изборите в населеното място бяха насрочени, след като през юли тази година почина кметът Милен Гайдарски.

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г: Със 72,26 % избирателна активност приключи изборният ден в село Нивянин, община Борован, област Враца

Със 72,26 % избирателна активност приключи изборният ден в село Нивянин, община Борован, област Враца, каза за Радио „Фокус“ – Видин заместник-председателят на Общинската избирателна комисия Калин Ценов. Той посочи, че изборният ден е преминал спокойно и без нарушения. Няма подадени жалби. "В 20.00 часа изборният ден е приключил, не е имало хора пред избирателната секция", обобщи Ценов.
Анна ЛОЗАНОВА

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г: 70,66 % е избирателната активност към 17.00 часа в село Нивянин, община Борован, област Враца

70,66% е избирателната активност в село Нивянин, община Борован, област Враца, каза за Радио „Фокус“ – Видин заместник-председателят на Общинската избирателна комисия Калин Ценов. Той посочи, че до 17.00 часа са гласували 277 души. При последните уточнения 392-ма са избирателите в избирателния списък на селото. Изборният ден в Нивянин протича спокойно, няма подадени жалби в Общинската избирателна комисия в Борован.
Анна ЛОЗАНОВА

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г.: 47,36% е избирателната активност към 12.00 часа в село Нивянин, община Борован, област Враца

47,36% е избирателната активност към 12.00 часа в село Нивянин, община Борован, област Враца. Това каза за Радио „Фокус“ – Видин заместник-председателят на Общинската избирателна комисия Калин Ценов. Към посочения час са гласували 180 души от общо 380 души, имащи право на вот.
Изборният ден в Нивянин протича спокойно, няма подадени жалби. Местните гласуват в една изборна секция.
Анна ЛОЗАНОВА

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г.: Навреме и без нарушения е започнал изборният ден в село Нивянин, община Борован, област Враца

Навреме и без нарушения е започнал изборният ден в село Нивянин, община Борован, област Враца. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от ОИК – Борован. Пет са кандидатите, които ще участват в кметската надпревара. Това са Николай Николаев Христов от ДПС, Елка Иванова Николова от ГЕРБ, Цветелин Йорданов Маринов от ВМРО, Никола Иванов Александров от БСП и Николай Христов Йорданов от ПП „Воля“. Изборите в населеното място бяха насрочени, след като през юли тази година почина кметът Милен Гайдарски.
По отношение на имащите право на вот от избирателна секция съобщиха за „Фокус“, че 297 са гласоподавателите по избирателния списък, а останалите до 383 са регистрирани по настоящ адрес. Гражданите имат възможност упражнят правото си на вот в единствената избирателна секция в населеното място.


СЕЛО РАКЕВО, ОБЩИНА КРИВОДОЛ, ОБЛАСТ ВРАЦА
Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г: Кандидатът на ГЕРБ Малин Тончев печели изборите в село Ракево, община Криводол, област Враца
Кандидатът на ГЕРБ Малин Тончев печели изборите в село Ракево, община Криводол, област Враца. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от ОИК – Криводол. Малин Тончев е получил 472 гласа в своя подкрепа, а вторият кандидат – Николай Петков от БСП, едва 205 гласа. Частичните местни избори в село Ракево бяха обявени, след като през юли кметът Димитрина Козлева депозира пред председателя на Общинския съвет в Криводол своята оставка. С решение на Общинската избирателна комисия правомощията ѝ бяха прекратени от 1 август.

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г: С 82,95% избирателна активност приключи изборният ден в село Ракево, община Криводол, област Враца

С 82,95% избирателна активност приключи изборният ден в село Ракево, община Криводол, област Враца, каза за Радио „Фокус“ – Видин Силвия Каменова, председател на Общинската избирателна комисия. Изборният ден е приключил в 20.00 часа, не е имало чакащи хора да гласуват.
Анна ЛОЗАНОВА

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г: 78,18% е избирателната активност към 17.00 часа в село Ракево, община Криводол, област Враца

78,18% е избирателната активност в село Ракево, община Криводол, област Враца, каза за Радио „Фокус“ – Видин Силвия Каменова, председател на Общинската избирателна комисия. Тя посочи, че до 17.00 часа са гласували 656 души от имащите право на глас. В подвижната секция са гласували всичките 29 души по списък, обясни Каменова. Изборният ден приключва в 20.00 часа.
Анна ЛОЗАНОВА

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г.: 57,16% е избирателната активност в село Ракево, община Криводол, област Враца

57,16% е избирателната активност в село Ракево, община Криводол, област Враца. Това каза за Радио „Фокус” – Видин Силвия Каменова, председател на Общинската избирателна комисия. Тя посочи, че последните промени, направени в избирателния списък сочат, че броят на избирателите в селото е 810 души. До 13.00 часа са гласували 463 души.
Спокойно протича изборният ден няма подадени жалби и сигнали в общинската избирателна комисия.
Анна ЛОЗАНОВА

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г: 36,35% е избирателната активност към 11.00 часа в село Ракево, община Криводол, област Враца

36,35% е избирателната активност към 11.00 часа в село Ракево, Община Криводол, област Враца. Това каза за Радио „Фокус“ – Видин Силвия Каменова, председател на Общинската избирателна комисия в Криводол. Тя посочи, че към посочения час са гласували 305 души. В частичните местни избори в село Ракево право на глас имат 839 души. Изборите се провеждат в една основна секция в селото и в една подвижна секция, в която ще гласуват 29 души с различни заболявания, подали предварително заявления за гласуване по този начин.
Анна ЛОЗАНОВА


СЕЛО СУХАЧЕ, община ЧЕРВЕН БРЯГ, ОБЛАСТ ПЛЕВЕН
Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г.: Кандидатът на БСП Христина Димитрова и независимият Йоана Йотова отиват на балотаж в село Сухаче, община Червен бряг, област Плевен

Христинка Симеонова Димитрова от БСП и независимият кандидат, подкрепен от НФСБ Йоана Иванова Йотова отиват на балотаж в село Сухаче община Червен бряг, област Плевен. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от ОИК – Червен бряг. В надпреварата участваше и Цветан Гоцов от ПП ГЕРБ. Изборите в населеното място бяха насрочени, след като през юли почина кметът на селото Иван Иванов.

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г.: 68,8% е избирателната активност в село Сухаче, община Червен бряг, област Плевен към 17.00 часа

68,8% е избирателната активност в село Сухаче, община Червен бряг, област Плевен към 17.00 часа. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от ОИК - Червен бряг. До този момент са гласували 409 души, от 593 имащи право на вот.
В селото са открити две изборни секции, от които едната е подвижна. До този момент не са получавани жалби за нарушения на изборния процес в населеното място.
Изборният ден ще продължи до 20.00 часа.

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г: 34,48% е избирателната активност към 13.00 часа в село Сухаче, община Червен бряг, област Плевен

34,48% е избирателната активност към 13.00 часа в село Сухаче, община Червен бряг, област Плевен. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от ОИК – Червен бряг. До този момент нe са получени сигнали за нарушения на Изборния кодекс.
638 са жителите на плевенското село, които могат да упражнят правото си на вот. За целта са открити две изборни секции, от които едната е подвижна. Изборният ден ще продължи до 20.00 часа.
Цветилена СИМЕОНОВА

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017 г: 12,05% е избирателната активност към 10.00 часа в село Сухаче, община Червен бряг, област Плевен

12,05% е избирателната активност към 10.00 часа в село Сухаче, община Червен бряг, област Плевен. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от ОИК – Червен бряг. До този момент няма сигнали за нарушения на Изборния кодекс.
638 са жителите на плевенското село, които могат да упражнят правото си на вот. За целта са открити две изборни секции, от които едната е подвижна. Изборният ден ще продължи до 20.00 часа.
Цветилена СИМЕОНОВА

Агенция "Фокус"
Частични местни избори 2017: Без нарушения и навреме е започнал изборният ден село Сухаче, община Червен бряг, област Плевен

Без нарушения и навреме е започнал изборният ден село Сухаче, община Червен бряг, област Плевен. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от ОИК – Червен бряг. За кметския пост в населеното място ще се борят трима кандидати. Това са Цветан Тодоров Гоцов от ПП ГЕРБ, Христинка Симеонова Димитрова от БСП и независимият кандидат, подкрепен от НФСБ Йоана Иванова Йотова. Изборите в населеното място бяха насрочени, след като през юли почина кметът на селото Иван Иванов.
След актуализиране на списъците от ГРАО 638 са жителите на плевенското село, които ще могат да упражнят правото си на вот. За целта са открити две изборни секции, от които едната е подвижна. Изборният ден ще продължи до 20.00 часа.