ОбществоВИЖ ВСИЧКИ

Предстоящи събития в страната (Агенция „Фокус”), 30 юни 2022

30 юни 2022 | 07:02

Снимка:

***
София.
От 09.30 часа Министерство на земеделието организира своята виртуална приемна. Това е поредно издание на инициативата на министъра на земеделието д-р Иван Иванов, в която ще вземат участие директорите на следните дирекции „Растениевъдство“, „Животновъдство“ и „Политики по агрохранителната верига“.

***
София.
От 10.00 часа в Националния клуб на БТА в София ще се проведе пресконференция на Гражданската организация за справедливост, права и културно сътрудничество на Балканите, представляваща задържаните без съд и присъда български граждани от турски произход в концлагера „Белене“ в периода 1984-1987 г. и техни наследници, принудително изселени през 1989 г. в Турция.

***
София.
От 11.00 часа в конферентната залата на ет. 7 в Министерството на образованието и науката, агенция „Галъп интернешънъл Болкан“ ще представи резултатите от национално социологическо изследване сред родители и ученици от I до X клас относно срещаните трудности със съдържанието на учебниците и учебните програми по общообразователните предмети. Проучването е направено по поръчка на Министерството на образованието и науката.

***
София.
От 11.30 часа Сдружение „Индустриален клъстер подземна инфраструктура“ (ИКПИ) ще проведе онлайн пресконференция за представяне на постигнатите резултати при изпълнението на на договор за безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP002-1.016-0015-C02 „Повишаване на иновационната активност на ИНДУСТРИАЛЕН КЛЪСТЕР ПОДЗЕМНА ИНФРАСТРУКТУРА чрез създаване на център за развойно-експериментална дейност и разработване на продуктова иновация”, който Сдружението изпълнява по процедура BG16RFOP002-1.016 „Развитие на иновационни клъстери“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 (ОПИК), съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие.

***
София.
От 11.00 часа на задния вход на Народното събрание Членове на Инициативния комитет "Консервативно-патриотично движение" ще връчат утре, четвъртък, в 11 часа в деловодството на Народното събрание над 110 000 подписа на български граждани срещу задължителния машинен вот.

***
София.
От 11.00 часа пред бюст-паметника на писателя Николай Хайтов Партия „Национален фронт за спасение на България“ ще се преклонят пред личността, делото и творчеството на големия български писател и родолюбец Николай Хайтов.

***
София.
От 12.30 часа в заседателна зала №3 на Федерация на НТС в България, ул. Г. С. Раковски № 108, гр. ще се проведе пресконференция за представяне и разпространение на постигнатите резултати по проект „Последваща оценка на изпълнението на актуализираната Стратегия за продължаване на реформата в съдебната система 2014-2020 г“.

***
София.
От 13.00 до 15.00 часа ще се проведе онлайн дискусионен форум на тема "Трябва ли да се промени Закона за енергията от възобновяеми източници и Закона за енергетиката, така че да улеснят домакинствата да станат производители на енергия, която внасят в мрежата?"

***
София.
От 13.30 часа в столичния хотел "Балкан" световните либерали се събират в София. Столицата ни ще бъде домакин на конгреса на Либералния интернационал.

***
София.
От 14.00 часа в голямата конферентна зала на УНСС ГДПБЗН организира кръгла маса, посветена на доброволците в България

***
София.
От 17.30 часа в Националния военноисторически музей на ул. „Черковна“ 92 в София ще бъде открита изложбата „Познатият непознат“. Създадена по повод 106-ата годишнина на Музея, тя представя една неизвестна и много любопитна част от неговия милионен фонд – колекцията с ценни бижута, повечето от които ще бъдат показани пред публика за първи път.

***
София.
От 18.00 часа в Двореца, пл. „Княз Александър І“ ще бъде открита изложба на Алексей Титаренко
„Град на сенките“.

***
София.
От 18.30 часа в Casa Libri ще бъде представена книгата „Семейните фантоми“ на Бруно Клавие. С нас ще бъде д-р Светлозар Василев, редактор и автор на предговора на българското издание.

***
Банско.
От 9.30 часа в читалището на гр. Банско ще се проведе пресконференция по повод Банско Номад Фест 2022

***
Бургас.
От 11.00 часа в Археологически музей - Бургас (бул. „Алеко Богориди“ 21), пред бургаската общественост ще бъдат представени резултатите от най-новите подводни археологически разкопки при нос Чироза, провели се в края на юни 2022 г. Сред откритите находки са богата колекция от цели стъклени предмети от рисувано стъкло, амфори и други керамични съдове.

***
Бургас.
От 18.00 часа в БХГ „Петко Задгорски“ се открива изложба посветена на 120 години от рождението на Петко Задгорски.

***
Бургас./Св. Влас.
От 21.00 часа в амфитеатър „Арена“ ще бъде официалното откриване на „Свети Влас Филм Фест“

***
Варна.
От 15.00 часа в зала Варна ще се проведе експертна консултация по инвестиционна мярка „Превантивна система за наблюдение и контрол на негативните геодинамични процеси вследствие на интензивни валежи, като мярка за адаптация към климатичните промени“

***
Варна.
От 11.00 часа в зала 415 във Висше училище по мениджмънт (гр. Варна, ул. “Оборище” 13А) ще се проведе работна дискусия, посветена на повишаване осведомеността относно трафика на хора.

***
Велико Търново.
От 9.30 часа в хотел “Премиер” ще се проведе Среща на бизнеса във Велико Търново и Габрово. Събитието се организира от “Капитал” и проекта “Капитал Градове”

***
Видин.
От 11.00 часа, в залата на Общински съвет - Видин заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова ще открие конференцията "Творческият Дунав. Свързаността - ключът към преодоляване на "процеса на свиване". Събитието се провежда в рамките на проект Градски бранд Дунав+ (DANUrB+), То е част от множеството международни изяви, които се организират от 29.06 до 3.07 в град Видин.

***
Казанлък.
От 18.00 часа в местността „Гъбката“ ще бъде открита изложба на студентите, участници в пленер "В духа на Майстора"

***
Пловдив.
От 10.30 часа на Гребния канал в град Пловдив (в района на Младежки център) ще се състои откриването на детското художествено събитие „Малък Монматър 2022 в Пловдив“, в което участие ще вземат талантливи младежи от България и Република Северна Македония.

***
Пловдив.
От 18.0 часа студенти от IV курс на специалност „Фотография“ в АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев“- Пловдив ще се представят с дипломна изложба „Собствен почерк" в Постоянна експозиция „Мексиканско изкуство“ (Стария град). Техен водещ преподавател е Соня Станкова.

***
Търговище.
От 9.30 часа в зала „Христо Самсаров” ще се проведе заседание на Общински съвет Търговище

***
Търговище.
От 14.00 часа в залата на Областна управа Търговище ще бъде открит регионален форум в рамките на национална застъпническа кампания по проект „Цветно утре за нашите деца“

***
Сливен.
От 9.00 часа в зала „Май“ ще заседава Общински съвет-Сливен

***
Шумен.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на клуб „Плиска представя...“ по повод организиран празник „Любородие“ в старата българска столица

***
Ямбол.
От 19.00 часа ще започне среща-разговор със световноизвестния писател Георги Господинов в зрителната зала на Община Ямбол, на която ще бъдат представени книгите му „Времеубежище“ (2020), „В пукнатините на канона“ (2021), „Избрани истории“ (2022), издадени от „Жанет 45“.