СофияВИЖ ВСИЧКИ

Утре в София отваря врати Образователен център на ЕКОПАК

22 май 2022 | 17:13

Снимка: Агенция "Фокус"

София. Първите специални посетители на центъра са учениците от 5 „а“ клас на столичното 38 ОУ „Васил Априлов“, които станаха победители в пилотното издание на съвместната кампания на ЕКОПАК и Столична Община Екоклас и събраха най-голямо количество използвани пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета. С тях ще бъде и зам.-кметът на Столичната община с ресор „Зелена система екология и земеползване“ Десислава Билева.

В началото на новата учебна година инициативата на Столичната община и ЕКОПАК ще се разрасне и ще се превърне в състезание за разделно събиране между училищата в 3 столични района.

В Образователен център на ЕКОПАК деца и възрастни могат да се запознаят с историята, принципите и процеса на разделно събиране и рециклиране и да видят къде отиват събраните от всички софиянци отпадъци от опаковки и какво се случва с тях. Целта е децата да се убедят в ползата от разделното събиране и рециклирането на отпадъците.

Центърът беше затворен за посещения повече от 2 години заради здравните и епидемиологични ограничения, наложени от световната пандемия и утре обновеното пространство отваря врати за първите си посетители.