ХасковоВИЖ ВСИЧКИ

В Хасково ще се проведе Работна среща на представители на туристическия бизнес на тема: „Електронен маркетинг и електронни инструменти за по-успешен туристическия бизнес“

17 май 2022 | 07:29

Снимка: http://ivanova.ivanrilski.com

Хасково. На 17 и 18 май 2022 г. в Хасково ще се проведе Работна среща на представители на туристическия бизнес на тема: „Електронен маркетинг и електронни инструменти за по-успешен туристическия бизнес“, съобщиха от общината. Тя е организирана от Регионалната туристическа асоциация „Родопи“ в изпълнение на Проект „Интелигентни маркетингови стратегии за туризъм в трансграничния район“, с акроним „SMS-CBA”.

Проектът “ SMS-CBA” е съфинансиран oт Eвpoпeйcĸия фoнд зa peгиoнaлнo paзвитиe (EФPP) и oт нaциoнaлнитe фoндoвe нa cтpaнитe, yчacтвaщи в Πpoгpaмaтa зa трансгранично cътpyдничecтвo ІNТЕRRЕG V-А „Гъpция-Бългapия 2014-2020“. Изпълнява се от 7 партньора от трансграничния район на Република България и Република Гърция, сред които публични и неправителствени организации от двете страни. Водещият партньор е Регион „Източна Македония и Тракия“, Гърция, а от българска страна освен РТАР „Родопи“ , партньори са Областните администрации на Хасково, Кърджали и Смолян.

Целите на проекта са свързани с проучвания, анализи и рекламиране на региона и природните му забележителности като обща туристическа дестинация. Проектът предвижда разработване на Маркетингов план и създаване на разпознаваеми маркетингови продукти, чрез използване на съвременни информационни и комуникационни технологии в процеса на промотиране. Всички дейности предвиждат активно ангажиране на заинтересованите страни в процеса на анализ и планиране, както и медийни и ИНТЕРНЕТ кампании.

Официалното откриване ще е на 17.05.2022 г. от 10.00 часа.

Работната среща, която ще се проведе в зала „Марица“ на Областна администрация – Хасково, е ориентирана към собственици, служители и представители на туристическия бизнес от района на Хасково. Ще се представят и дискутират следните теми:
- Електронен маркетинг в туристическия бизнес;
- Електронни инструменти за колективен маркетинг, създадени чрез проекта и мотивиране на бизнеса за тяхното използване и разпространение.
- Резултати от проведено социологическото проучване за нагласите, очакванията и предпочитанията на туристите в трансграничния родопски район.
- Актуално състояние на туристическия бизнес в района на административните области Смолян, Кърджали и Хасково.