СилистраВИЖ ВСИЧКИ

Служители на ОДМВР-Силистра за задържали 55-годишен мъж, заподозрян като извършител на убийство

14 януари 2022 | 20:25

Снимка: pixabay.com

Силистра. За три денонощия служители на ОДМВР-Силистра са разкрили и задържали 55-годишен мъж, заподозрян като извършител на убийство. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Разследването по случая е проведено в рамките на образувано досъдебно производство за нанесена средна телесна повреда, след като на 2 януари на улица в село Добротица е намерен в безпомощно състояние 47-годишен жител на селото. С травми по главата мъжът е настанен в болница, където на 10 януари починал. След проведена тройна съдебно-медицинска експертиза е установено, че смъртта е насилствена.

В следващите три дни служители на ОДМВР-Силистра и експерти от Главна дирекция „Национална полиция“ са извършили множество процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия. Проведени са разпити на лица, огледи, претърсвания и изземвания, иззети са веществени доказателства. След анализ на събраната информация криминалистите се насочили към евентуалния извършител на тежкото престъпление – 55-годишен мъж от същото село.

На 13 около 14.00 часа януари мъжът е задържан първоначално за срок до 24 часа, продължени до 72 часа с постановление на прокуратурата. Той е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 115 от НК.

Разследването и документирането на случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство. Предстои съдът да разгледа искането на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 55-годишния мъж.