Международни новиниВИЖ ВСИЧКИ

„Слободен печат“: Скендер Реджепи се готви за заместник-председател на македонския парламент

05 декември 2021 | 17:40

Снимка: Локално

Скопие. Депутатът от "Алтернатива" Скендер Реджепи информира чрез „Фейсбук“, че в понеделник ще информира председателя на македонския парламент Талат Джафери, че се оттегля от поста координатор на парламентарната група на "Алтернатива" и Алианса за албанците. Реджепи, според информация на "Слободен печат", може да е новият заместник-председател на Събранието, след като "Алтернатива" стана част от управляващото мнозинство. Изборът за този пост ще бъде между Реджепи и депутата Хусни Исманили.

По информация на "Алтернатива" заместник-председателския пост в парламента е част от пакета за разпределение на ресори между премиера Зоран Заев и лидера на "Алтернатива" Африм Гаши за влизане на партията във властта.

„Въз основа на новите политически събития и решението на Централното събрание на“Алтернатива“, след като ние като политически субект се присъединихме към изпълнителната власт и парламентарното мнозинство, утре ще уведомя официално председателя на Събранието на Северна Македония за напускане на длъжността координатор на парламентарната група на „Алтернатива“ и Алианс за албанците,“ пише Реджепи във „Фейсбук“.

Превод и редакция: Юлиян Марков