ПолитикаВИЖ ВСИЧКИ

Румен Петков, АБВ: Част от предложенията в бъдещото коалиционно споразумение са меко казано скандални

02 декември 2021 | 20:24

Снимка: ПП АБВ

София. Част от предложенията в бъдещото коалиционно споразумение са меко казано скандални. Това каза Румен Петков за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“.

По думите му, ако се извадят от министерство на земеделието агенцията по горите и храните, ако се извади и АПИ, на която се гледа като милиони в европейски средства, остават само служителите и статистика.

„Няма нужда от посредник, нека всичко да е публично. Предлагат се неща, които не са били обект на разговори в политическите и експертни групи. Това е много грозно“, коментира още Петков

"Има три типа преговори: едни за пред широката публика, вторите изобщо без публика и третите късно по нощите, зад гърба на хората. Не бива така, нека пред обществото да е представена цялата информация, защото рискуваме коалиционните партньори да не говорят по между си, а само на публиката. Предупреждавах за това и то наистина стана", каза още Румен Петков.


Той беше категоричен, че няма управленска логика, а когато се правят такъв тип сериозни трансформации, преди това се дебатира с месеци.


Цоня Събчева