Международни новиниВИЖ ВСИЧКИ

Сергей Лавров: Русия ще реагира, ако САЩ й наложат нови санкции заради Украйна

02 декември 2021 | 19:10

Снимка: http://media.mid.ru

Стокхолм. Москва определено ще реагира, ако САЩ наложат „адски санкции“ срещу Русия заради Украйна. Това увери министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров в кулоарите на заседанието на Съвета на външните министри на ОССЕ, коментирайки изявленията на заместник-държавния секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд относно възможни санкци срещу страната му, „каквито не е имало в миналото“, предава TACC.

„Ако последват нови, както казаха, адски санкции, тогава, разбира се, ще реагираме. Няма как да не реагираме. Ще се види как ще го направим“, коментира Лавров.

„Що се отнася до казаното от Виктория Нюланд <...>, че ще има санкции, каквито не е имало досега - знаете, че всичко се случва за първи път. И преди това имаше и санкции, каквито не е имало. Нашите западни колеги просто абсолютно изгубиха културата на диалога, дипломатическите преговори, постигането на консенсус, способността за творческо търсене на баланс на интересите“, заключи първият дипломат на Москва.

Превод и редакция: Тереза Герова