ИнтересноВИЖ ВСИЧКИ

Фотографската изложба "История на българското антарктическо присъствие" и изложба живопис с картини от Антарктида се откриват в Ректората на Софийския университет на 2 декември

01 декември 2021 | 17:51

Снимка: Български антарктически институт

София. Фотографската изложба "История на българското антарктическо присъствие" и изложба живопис с картини от Антарктида на Ганка Павлова се откриват на 2 декември от 18.00 часа в централното фоайе в Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Това съобщиха от Българския антарктически институт.

Официалното откриване на инициативата под надслов на тема "30 години български експедиции в Антарктика" ще се състои от 18.30 часа в Аула Магна на Софийския университет и ще бъде направено от проф. Христо Пимпирев.

Ще бъдат изпълнени и музикални пиеси, композирани в Антарктика в изпълнение на Теодосий Спасов - кавал и на Християн Цвятков - китара, участници в 28-ата антарктическа експедиция.

Също така ще бъдат наградени български антарктици - пионери и техни последователи с юбилейните медали, ръчно изработени от Надежда Розева, медалиер-художник, като всеки един е с индивидуална визия.