ПловдивВИЖ ВСИЧКИ

Приключи ремонтът на бул. "Копривщица" в Пловдив и движението е напълно възстановено

25 ноември 2021 | 13:29

Снимка: Агенция "Фокус"

Пловдив. Седмица предсрочно приключи ремонтът на бул. "Копривщица". Движението на автомобили е напълно възстановено, съобщиха за Радио "Фокус"- Пловдив от общината. Реализацията на ВиК проектът, който беше беше на стойност 7,8 млн. лв., включваше подмяна на канализацията и водопровод по три големи булеварда - "Христо Ботев", "Коматевско шосе" и "Копривщица".

"Благодаря на строителите за добре свършената работа. Със средствата, осигурени от "Българския ВиК холдинг, беше подменена не само водопроводната мрежа, но бе извършена и ремонт на пътните платна. Така днес имаме подобрено качество на питейната вода и обновени булеварди", коментира кметът на Пловдив Здравко Димитров. Той припомни, че последният голям ремонт на трите пътни артерии е бил извършен преди 20 години.

В рамките на строително-ремонтните дейности беше подменена 3 км. от довеждащата водопреносна мрежа с нови чугунени тръби, 1 км. второстепенна водопроводна мрежа и беше положен близо 50 000 кв.м. нов асфалтобетон. Инвеститорският конторл по обекта упражняваха ВиК - Пловдив, Община Пловдив и "Български ВиК холдинг" .