Международни новиниВИЖ ВСИЧКИ

Matangi Tonga Online: Кралство Тонга обяви локдаун след първия случай на Covid-19

01 ноември 2021 | 08:07

Снимка: CNN

Сидни. Общонационален локдаун бе обявен в Кралство Тонга след потвърждаване на диагнозата на първия в страната пациент с COVID-19. Това съобщи в понеделник местният новинарски портал Matangi Tonga Online, позовавайки се на кабинета на министър-председателя Похива Туионетоа.

Според портала общонационалното блокиране ще започне във вторник, 2 ноември, и ще продължи до края на седмицата, 7 ноември. Всички вътрешни полети са отменени, границите на регионите на страната са затворени и няма да има публични прояви. Предприятия, институции и ведомства, с изключение на определен брой хора, необходими за поддържане на живота на гражданите, ще бъдат затворени.

Първият заразен с коронавирус пациент беше идентифициран в Кралство Тонга на 29 октомври. Инфекцията е открита при един от 215 пътници в самолета, пристигнали от Крайстчърч, Нова Зеландия. Според местното министерство на здравеопазването над 300 души са били изложени на риск след контакт със заразения човек, но към днешна дата лекарите не са открили нови случаи на инфекция.

Според СЗО до 29 октомври в Кралство Тонга не е открит нито един случай на инфекция с коронавирус.

Превод и редакция: Иван Христов