Международни новиниВИЖ ВСИЧКИ

Зоран Заев: Очакваме обрат и победа на втория тур на изборите

28 октомври 2021 | 20:29

Снимка:

Скопие. Председателят на управляващия в Скопие СДСМ и премиер на югозападната ни съседка Зоран Заев очаква мобилизация на „прогресивния електорат“ на втория тур на местните избори в страната. Съответното той заяви в интервю за македонската телевизия „Канал 5“.

Гражданите правят разлика между модерния подход и регресията, изрази увереност Заев в разговора си с медията. „Убеден съм, че прогресивната част от нашето гражданство ще проправи пътя към свободата за бъдещето на страната“, допълни той.

Коментирайки резултатите от вота, който ще се проведе в неделя, Заев сподели, че очаква победа в град Скопие и още над 20 други общини.

Той не пропусна да отбележи и скандала с предполагаемото българско гражданство на Данела Арсовска, независим претендент за кметското място в Скопие, подкрепян обаче от най-голямата опозиционна партия – ВМРО-ДПМНЕ. „Унизително е хората да номинират чужд гражданин за кмет на Скопие“, каза Заев за Арсовска, като отново подчерта, че очаква тя да се оттегли от надпреварата.

По отношение на твърденията, че в парламента ще има ново мнозинство, премиерът на Северна Македония сподели мнението, като уточни, че броят на сегашното просто ще бъде увеличен. „Водим разговори с „Алтернатива“ за парламентарно мнозинство“, каза Заев и отбеляза, че поне още четирима депутати ще се присъединят към мнозинството в законодателния орган в Скопие.

„Убеден съм, че в неделя хората ще ни вдъхнат увереност“, заключи лидерът на СДСМ в интервюто за „Канал 5“.

Превод и редакция: Тереза Герова