Международни новиниВИЖ ВСИЧКИ

„Плюс инфо“ (РСМ): "Заев заигра на антибългарския сантимент на македонците"

28 октомври 2021 | 15:52

Снимка: Плюс Инфо

Скопие. „Въпросът (със скандала около обвиненията на СДСМ срещу Данела Арсовска в българско гражданство), който ни се поставя най-пряко, е дали след като копира всички инструменти на управлението на (бившия премиер на РСМ Никола) Груевски, правителството на Зоран Заев най-накрая навлиза в своята националистическа и ксенофобска фаза, и прави това заради ерозирания политически консенсус, провалените обещания и провалените икономически и европейски политики?!“ - пише скопското електронно издание „Плюс инфо“ в материал, представен без редакторска намеса от Агенция „Фокус“.

Правят го по време на местни избори и за да спасят един иначе отчайващ резултат.

Ясно е, че добре разбраха, че грешките, пропуските и отстъпките към София сериозно подкопаха подкрепата на електората, така че сега се опитват да завъртят нещо, което и без това беше държавна политика, и го правят в името на партийни интереси на местните избори.

Това се казва поробена държава!

Сигурно много добре знаят, че датата (за преговори с ЕС) и европейското бъдеще няма да бъдат постигнати в мандата им, затова решиха така лесно и недържавнически да отхвърлят сегашната си позиция и да заиграят на антибългарските настроения.

СДСМ никога не е била обвинявана в едно нещо, а това е, че е ксенофобска и националистична. За съжаление при Заев това дъно вече е пробито.

Превод и редакция: Иван Христов