ПазарджикВИЖ ВСИЧКИ

Трима души са задържани за транспортиране на мигранти в района на АМ „Тракия“ в област Пазарджик

28 октомври 2021 | 13:51

Снимка: МВР

Пазарджик. Трима души са задържани от екипи на ОДМВР - Пазарджик за транспортиране на мигранти в района на АМ „Тракия“ в резултат на предприети действия по охрана на участъка от автомагистралата, обслужван от пазарджишката полицейска дирекция, в които са ангажирани служители от ОДМВР, районните управления в Пазарджик и Септември. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

В нощта срещу 27 октомври автопатрул засякъл на паркинг на бензиностанция лек автомобил „Опел“, шофиран от 25-годишен столичанин, в който били открити четирима мигранти - сирийски граждани. На същия паркинг служителите на реда заловили и двама жители на Златица с микробус „Фиат“, съпричастни към незаконната дейност.

По същото време други автопатрули на пазарджишката полиция задържали в района на 93-ти километър, посока към София, движещи се пеша на няколко групи 11 чужденци - афганистанци, които също били превозвани по аутобана с миниван. Возилото е открито изоставено. Предприети са действия за издирване на водача.

Извършени са огледи от дежурни групи на полицейските управления в Пазарджик и Септември. Нелегално пребиваващите на територията на страната ни чужденци са предадени на служители от група „Миграция“ и по-късно транспортирани в специализирани домове към Дирекция „Миграция“ и Държавната агенция за бежанците.

Тримата български граждани са задържани за срок до 24 часа. Образувани са досъдебни производства под надзора на районната прокуратура в Пазарджик. Работата по изясняването на случаите продължава.