Велико ТърновоВИЖ ВСИЧКИ

Благотворителна акция за купуване на детска линейка ще се проведе във Велико Търново и Горна Оряховица на 16 октомври

13 октомври 2021 | 21:49

Снимка: Агенция "Фокус"

Велико Търново. Благотворителна акция за събиране на алуминиеви кенчета и пластмасови капачки с цел закупуване на детска линейка ще се проведе във Велико Търново и Горна Оряховица, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново.
Организатори на акцията са доброволците от инициативата „Капачки за бъдеще“. Кенчета се събират за пръв път във Търново. Според инициаторите така се дава възможност на повече хора да подкрепят благородната идея.
От организацията напомнят, че подходящи са всякакви видове кенчета, стига да са от алуминий. Това може да се провери с помощта на магнит, тъй като този метал не се привлича от него. Препоръчва се изделията да са смачкани добре, без остри ръбове, за да се избегне порязване при предаване за рециклиране.

Както досега ще се приемат и пластмасови капачки, каквито все повече хора събират в ежедневието си за инициативата.

Акцията ще се проведе едновременно във Велико Търново и Горна Оряховица. Единият мобилен пункт ще е разположен на паркинга на стадион „Ивайло“ в областния град на 16 октомври от 9.00 до 14.00 часа, а другият – на Летния театър в Горна Оряховица от 10.00 до 13.00 часа.

Събитието ще се реализира в същия ден в още 20 български града. Мисията на каузата е закупуване на специализирана неонатална линейка, с която да се транспортират бебета и деца до лечебни заведения с високо ниво на медицинска компетентност.

„Капачки за бъдеще“ за две години успя да дари 22 кувьоза за новородени на общински болници у нас, а от началото на 2020 г. до момента е подкрепила с медицинска апаратура над 14 лечебни заведения
Луиза ТРАНЧЕВА