ПолитикаВИЖ ВСИЧКИ

Бойко Борисов, ГЕРБ: Със сигурност ще подкрепим Анастас Герджиков

01 октомври 2021 | 18:35

Снимка: Официален сайт на Бойко Борисов

София. Със сигурност ще подкрепим Анастас Герджиков.Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Според него ректорът на Софийския университет е личност, която обединява нацията, каквато и би следвало да е ролята на президента.

Борисов посочи още, че се обсъждало и кандидатурата на ГЕРБ за президентския вот да бъде Томислав Дончев или бургаският кмет Димитър Николов. Бившият образователен министър Красимир Вълчев, обаче, е намекнал за името на Анастас Герджиков.

На обвиненията на настоящия президент Румен Радев, че Борисов се крие под тогата на Герджиков като не се кандидатира лично, лидерът на ГЕРБ отговори, че се занимава с важни дела и няма време за "духовното състояние на изпаднал в криза човек".
„Радев не е такъв смелчага, че да говори за мен, че се крия. Не е такъв страшавел. Той и Бойко Рашков са много страшни, плашим се. Да внимава Деси какво му казва“, посочи той, като посочи, че е необходимо смирение, а Анастас Герджиков е „ректорът на ректорите“.

Според експремиера, ако се кандидатира за президентския пост, това би разделило българите, а не това е целта.

Борисов коментира още, че най-вече го интересуват резултатите от парламентарните избори, като посочи, че за момента го радва, че социологията сочи ГЕРБ за победител.

„Президентската длъжност не е партийна, а да обединява нацията“, подчерта Бойко Борисов и прогнозира загуба на Радев на президентските избори, защото хората ще предпочетат „умен, ерудиран и образован“ човек като Герджиков.
Според него играта на Радев е двама генерали да се бият, разделят народа, а през това време България да фалира.