ПолитикаВИЖ ВСИЧКИ

Евродепутатът Елена Йончева: България вече е във фокуса на евродепутатите

24 септември 2021 | 08:18

София. България вече е във фокуса на евродепутатите. Това каза в предаването ''Преди всички" по БНР евродепутатът Елена Йончева от групата на социалистите и демократите във връзка с продължаващото втори ден посещение на делегацията от евродепутати и експерти от Европарламента в България, която има за цел да проучи ситуацията с върховенството на закона в страната. Специално внимание ще бъде отделено и на свободата на медиите.

"Мониторинговата група не е разследващ орган, нашата цел е да съберем информация и да предизвикаме дебат, да запознаем депутатите в ЕП с действителните проблеми в България и да намерим инструменти постепенно те да бъдат решавани", заяви тя.

Йончева подчерта, че България вече е във фокуса на евродепутатите. „Който и да дойде на власт, няма да му позволим да нарушава по драстичен начин върховенството на закона и свободата на медиите", добави тя.

Йончева подчерта, че срещата на делегацията с генералния директор на БНТ Емил Кошлуков е, за да разберат доколко той е гаранция, че тази медия представя всички гледни точки: "Доколко БНТ е национална, а не действа като правителствена, както беше до този момент".

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/