Международни новиниВИЖ ВСИЧКИ

Kathimerini: Премиерите на Гърция и Италия разговаряха в кулоарите на срещата на средиземноморските страни от ЕС в Атина

17 септември 2021 | 17:18

Снимка: Kathimerini

Атина. Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис се срещна с италианския си колега Марио Драги в кулоарите на срещата на върха на средиземноморските страни в ЕС EUMED 9 в Атина, пише електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.

Двете страни потвърдиха отличното състояние на отношенията помежду им и обсъдиха перспективите за задълбочаване на сътрудничеството както на двустранно, така и на регионално ниво, казаха правителствени източници в Атина.

Според същите източници те са обсъждали и изменението на климата, напредъка на ваксинациите срещу Covid-19 и развитието в Средиземноморието, включително проблемите с миграцията.

Еднодневният форум събира лидерите на Гърция, Кипър, Испания, Франция, Италия и Малта, както и наскоро добавените към групата Словения и Хърватия. Португалия изпраща външния си министър, защото в страната се провеждат избори, а ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен също присъства на срещата на върха.

Превод и редакция: Юлиян Марков