ПолитикаВИЖ ВСИЧКИ

Проф. Михаил Константинов: Цирковете, които се разиграха последните 4 месеца, ще влязат в българската история и ще заемат изключително срамно и позорно място

16 септември 2021 | 21:09

Снимка: УАСГ

София. Цирковете, които се разиграха последните 4 месеца, ще влязат в българската история и ще заемат изключително срамно и позорно място. Това каза в интервю за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ проф. Михаил Константинов от "Българска асоциация по изборни системи". По думите му тръгваме много лошо към предстоящите на 14 ноември избори.

„В момента има само един положителен факт от последните дни. Това е, че 46-ото Народно събрание най-сетне умря, както и предишното. Очевидно беше мъртво родено и абсолютно негодно да изпълнява своите функции. Основната функция на един парламент е да излъчи първо правителство и след това да се занимава със законотворчество. Нито законотворчество видяхме, нито излъчено правителство. Цирковете, които се разиграха последните 4 месеца от 4 април насам, ще влязат в българската история, но ще заемат изключително срамно и позорно място. За съжаление ние сами си причиняваме това нещо. Виждаме, че хората, които се канят да ни управляват, са изключително нагли. Те не мислят, че правят нещо нередно. Те действат откровено нагло и си казват, какво мислят. Те са едни честни лъжци, които казват, какво смятат да правят. Мъчно ми е за българския народ, който се кани за пореден път да предаде голяма порция от властта на такива хора“, каза още проф. Константинов.

Той коментира и политическия проект на Кирил Петков и Асен Василев, като ги определи като лъжци.
„Ние сме загубили всякакви сетива за истина и лъжа. Единият от двамата господа продължава да лъже за своето гражданство. Казвам го съвършено отговорно, защото това може да бъде проверено. Той август каза, че вече е получил документ от кандидата, че не е кански гражданин и документът се намира в Канадското посолство в Букурещ. В сайта на канадското външно министерство се появи съобщение, че неговата молба за освобождаване от гражданство е постъпила“, коментира проф. Константинов.

„Аз съм абсолютно сигурен, че въпросният господин и в момента е канадски гражданин. Ето ви една отвратителна лъжа без всякакъв свян. Другият господин също лъже. Той лъже, че щял да проверява случая с шефа на НАП. Проверката трае 5 минути, не беше нужно няколко месеца да се проверява. За удобство на този господин ще кажа, че договорът, с който шефът на НАП си прехвърля фирмата на един безимотен циганин с 4 присъди и над 20 досъдебни производства, е публикуван в мрежата. На всички наши лъжци искам да кажа нещо много важно, което знаят, но се опитват да го забравят : Всичко, което попадне в интернет, остава завинаги там. То не може да бъде махнато и ще стои там докрая на цивилизацията. Ние дори да забравим, интернет няма да забрави Това тях не ги интересува и аз откровено се забавлявам с това, което се случи “, допълни той.


Проф. Михаил Константинов коментира и случая със смъртта на ст. лейтенант Тодор Манчев, като посочи: „Едно отвратително деяние, което изключително много злепостави нашата армия и представлява тежко криминално престъпление. Говоря за убийството на старши лейтенант Манчев. Намират куршум в главата му при ексхумацията. Това не е възможно, това е чудовищно и не се случва и в африканските държави. Тук имаме една група от хора, които са над този човек – неговите командири, включително върховният главнокомандващ, които са пряко отговорни за убийството на този човек и за опитите да бъде прикрито това убийство и за абсолютното опозоряване на българската армия. Български офицери са убили друг български офицер, опитали се да прикрият това, като това нещо е било покровителствено от най-високо ниво“.

„Докато България не отговори на въпроса, кой уби старши лейтенант Манчев и кой се опитва да прикрие убийството, тази държава не заслужава да съществува“, каза още той.

„Българската политическа класа очевидно е откачила. Това не са хора, а са някакви същества, които не знам, за какво са на този свят“, подчерта проф. Константинов.


Цоня СЪБЧЕВА