СмолянВИЖ ВСИЧКИ

Спорна, здрава и присъствена учебна година си пожелаха учители, родители и ученици в Смолян

15 септември 2021 | 16:19

Снимка: Община Смолян

Смолян. Спорна, здрава и присъствена учебна година си пожелаха на 15 септември директори, учители, родители и ученици в Смолян. Всички учебни заведения в Смолянска община тържествено отбелязаха 15 септември. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

Зам.-кметът Марин Захариев поздрави учениците, преподавателите и родителите в ПГИ „Карл Маркс“ –Смолян с откриването на новата учебна година. „Като възпитаник на тази гимназия съм изключително щастлив да кажа, че тя подготвя едни от най-отговорните хора в страната и по света. Пожелавам ви прекрасна учебна година, повече време в училище, уважавайте се, учете се и се забавлявайте“, пожела зам.-кметът на учениците. Той благодари на учителите и ръководството на училището, които се грижат за обучението на учениците.

Директорът на гимназията Мария Мечкарска пожела успешна учебна година, здраве, дисциплина и нестихваща енергия, за да се справят с епидемичната обстановка. Тя посочи, че училището е изцяло санирано и с обновена база.
С началото на новата учебна година, гимназистите бяха поздравени от ФА „Родопа“ и оркестър Икономско настроение, с ръководител Боян Петевски.

Секретарят на Община Смолян Момчил Николов присъства на откриването на новата учебна година в ЕГ „Иван Вазов“-Смолян. Той поздрави учителите, учениците и родителите с 15 септември. „Пожелавам ви здрава, благодатна, успешна и присъствена нова учебна година. Бъдете заедно в радости и трудности“, каза в поздравлението си Николов. Той връчи на директорка на гимназията Надежда Горанова поздравителен адрес от кмета Николай Мелемов. Горанова посочи, че иновативното училище е с над 30 годишна история. 2500 изявили се успешни хора са били възпитаници на езиковата гимназия и са намерили успешна професионална реализация в България и чужбина.