ПолитикаВИЖ ВСИЧКИ

Атанас Зафиров, БСП: Имахме доброто желание да говорим за политики, но “партии на протеста" не приеха протегната ни ръка

15 септември 2021 | 10:55

Снимка: БСП

София. В този безплоден парламент не се решиха няколко важни проблема за българското общество. Първият от тях е фактът, че в този парламент задкулисието продължи да управлява, да нарежда нещата. БСП, разбира се, не участва в този процес, но самият факт, че втори пореден парламент не може да излъчи правителство, означава, че има група от хора, която има интерес това да се случва. Това заяви зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров в ефира на БНТ, съобщиха от пресцентъра на партията,/b>. По думите му вторият голям проблем е, че парламентът не е бил адекватен на реалния живот и на очакванията на хората.

Според него т.нар. "партии на протеста" не са приели протегната ръка на БСП и затова не е бил реализиран третият мандат за съставяне на правителство. „Докато ние имахме доброто желание да говорим за политики, в същото време сме свидетели как са се водели някакви разговори, които доведоха до този резултат. В следващото Народно събрание партиите би трябвало да са си научили урока и това да не се допуска“, заяви той, като допълни, че последователното поведение на Българската социалистическа партия ще даде резултат.

По отношение на слуховете за създаване на нов политически проект, Атанас Зафиров заяви: „Всеки има право да прави политически проекти, стига те да не са на гърба на други партии, стига да не се правят с държавен ресурс и да не се бракониерства в другите партии.“

Във връзка с предстоящите президентски избори зам.-председателят на БСП коментира: „БСП е подредена партия, партия с процедури, устав и правила. Ние заявихме на Национален съвет нашата подкрепа за президентската двойка Радев-Йотова, сега предстои да извървим нашата уставна процедура и тогава да вземем окончателното решение“, обясни Атанас Зафиров.