БургасВИЖ ВСИЧКИ

Димитър Николов, кмет на Бургас: 15 септември е истински празник на просвещението и на стремежа към знание, празник на младежката дързост и любознателност

15 септември 2021 | 10:48

Снимка: Община Бургас

Бургас. 15 септември е истински празник на просвещението и на стремежа към знание, празник на младежката дързост и любознателност. Това се казва в поздравителен адрес от кмета на Бургас Димитър Николов по повод първия учебен ден, съобщиха от пресцентъра на Общината.

"Първият учебен ден винаги е изпълнен с искрено вълнение. В нас остава споменът от звука на първия учебен звънец, прекрачването на училищния праг и емоционалната среща с учители и съученици. 15 септември е още по-вълнуващ и незабравим за най-малките - първолаците, които за първи път прекрачват прага на училището. Този ден е истински празник на просвещението и на стремежа към знание, празник на младежката дързост и любознателност. Този ден е зареден с толкова много детски и родителски трепет, очакване и нетърпение, защото полага ново начало към света на познанието. Това е пътят, в края на който децата ни ще се превърнат в интелигентни млади хора, готови да реализират мечтите си. Мили първокласници, очакват ви прекрасни дни, в които ще научите много интересни неща, ще намерите нови приятели, а в края на учебната година ще усетите колко много сте пораснали", се посочва още в поздравителния адрес.

Кметът на града пожела на учениците тяхната любознателност, младежки устрем и жажда за знания да ги води уверено напред.

"Уважаеми учители, вдъхновявайте и напътствайте с внимание, грижа и любов своите възпитаници по пътя към знанието и науката. Вие, скъпи родители, имате отговорната задача да подкрепяте и преодолявате заедно с децата си предизвикателствата, които ги очакват. На всички вас - ученици, родители и учители, пожелавам да бъдете здрави, заредени с оптимизъм и с желание за нови знания! Успешна 2021 – 2022 учебна година", се посочва още в поздравителния адрес.