ИнституцииВИЖ ВСИЧКИ

Анна Александрова, ГЕРБ - СДС: Реформа в съдебната система за един месец ли се прави?

15 септември 2021 | 09:36

Снимка: ПП ГЕРБ

София. Реформа в съдебната система за един месец ли се прави?Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ - СДС Анна Александрова по време на дебата по заглавието на Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателното производство, предаде репортер на Агенция "Фокус"
"Реформа в съдебната система за един месец ли се прави, без правителство, без управление и без политическа отговорност? Имате мнозинство в Народното събрание, но това ли е реформата в съдебната система и това ли е вашето виждане и разбиране за правова държава?", попита още Анна Александрова.


Колегата й Александър Ненков от ГЕРБ припомни думи на Христо Иванов, че "Демократична България" ще търси диалог с всяка политическа партия и група в този парламента.
"Тогава не изключихте ГЕРБ. Обаче ние вече сме в края на това злощастно Народно събрание и не си спомням, г-н Иванов, г-н Славов, някога потърсили ли сте ГЕРБ, за да търсим дългосрочно решение във връзка със съдебната реформа", каза още депутатът от ГЕРБ.
Александър Ненков подчерта, че съдебна реформа не може да се приеме с малцинство, нито дори с обикновено мнозинство. Според него е необходима по-широка парламентарна подкрепа, за да се гарантира, че системата ще бъде устойчива.
Деница КИТАНОВА