ИнституцииВИЖ ВСИЧКИ

Хамид Хамид, ДПС: Промените в Закона за защита на лица за някои са просто бизнес, за други пиар, а за останалите - мръсна поръчка

15 септември 2021 | 09:28

Снимка: Народно събрание

София. Промените в Закона за защита на лица за някои са просто бизнес, за други пиар, а за останалите - мръсна поръчка. Това каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид по време на дебата по заглавието на Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателното производство, предаде репортер на Агенция "Фокус"

Според него заглавието може да гласи Закон за осветяване на някои защитени свидетели.

"Кой има полза от това? Определени престъпни групи, по които има защитени свидетели. Определени олигарси, които се укриват от българското правосъдие. Целта е тези свидетели да бъдат осветени. Целта е тези свидетели да бъдат отстреляни. Нали всички сме чували, че тези олигарси, които се укриват от българското правосъдие, си имат представители тук. Даже някой си имат и адвокати, които ги представляват по някои дела. Ето затова е този закон, колеги. За една малка част, но най-кресливата - това е просто бизнес. Нищо лично. И още днес след обяд, ще си броят хонорарите. Приятно броене, колеги. За другата по-голямата част - този законопроект е един пиар, за останалата част, които подкрепят законопроекта, това е една мръсна поръчка. Поръчка срещу Бюрото, защото това бюро не е нито на главния прокурор, нито на прокуратурата, нито на съда. Това бюро е на правосъдната система", заяви още Хамид Хамид.
Според него заглавието може да се промени и като Закона на бегълците или Закона на опинците.
"Оказа се, че този законопроект е най-важният в държавата. Заради него цялата дясна част избяга от маловажна тема като актуализацията на бюджета на НЗОК, избяга от дебата за парите за лекарите, фармацевтите, за болните деца. Изсулиха се колеги, като не толкова модерни днешно време кожени мокасини от телешка и свинска кожа. Избягаха, защото имаха мокра поръчка", допълни още депутатът от ДПС.
Деница КИТАНОВА