ПолитикаВИЖ ВСИЧКИ

Румен Петков, АБВ: Бих бил изненадан, ако проект на Кирил Петков бъде подкрепен, той лъже

15 септември 2021 | 08:24

Снимка: ПП АБВ

София. Бих бил изненадан, ако проект на Кирил Петков бъде подкрепен, той лъже. Това каза председателят на ПП АБВ Румен Петков в ефира на „Денят на живо” по NovaNews, съобщиха от пресцентъра на партията.

Румен Петков коментира и 46-ия парламент. „Такова опростачване в парламента, аз и в най-мрачните си мисли не съм допускал. Атмосферата е отровена и то в определени посоки в степен на невъзвратимост. Не знам дават ли си сметка тези хора, които по такъв груб и вулгарен начин се държат един с друг, че след следващите избори ще трябва да си говорят, за да си уточнят приоритети и на база на тях да се сформира правителство”, посочи Петков.

Той се надява в следващия парламент гражданите да видят по-малко лъжи, погнуса и простащина. Според него тази размяна на реплики гарантира намаляване на активността в гласуването.

„Тя показа, че омразата може да бъде водеща. Всички тези определения, квалификации и епитети издават безсилие да се прави политика. Тази политическа спалня, според мен, главно ще роди импотентност и погнуса. Пак казвам – ще има утре и тези хора ще трябва да се погледнат”, посочи той.

Според него ПГ на БСП са имали най-солидно поведение е не заслужават подобни определения.

Той увери, че АБВ и БСП са разговаряли само за съвместно участие на парламентарни избори.„Разговорите, които са водени с БСП досега, са концентрирани върху съвместното ни участие в парламентарни избори. За президентските не сме говорили. Ние в АБВ не сме обмисляли търсене на друга кандидатура, освен Радев", каза още Румен Петков.

Румен Петков заяви, че случаят с Чешнегирово и последвалата смърт на лейтенант Тодор Манчев АБВ няма да го остави, но няма да спекулира с него.

"Да подчертая, че незабавно след нахлуването на американските войници в частния имот, ние отправихме писмено искане към министъра на отбраната да проучим как е планирана операцията, кой носи отговорност, защото това е много груба грешка. Тя е планирана по време на предното правителство. Нахлуването е в първия ден на този министър на отбраната. Тук да се говори по този начин, ми се струва немного уместно. След кончината на българския офицер, отново искахме информация. Мисля, че е малко неправилно да се обвинява, прокуратурата, че е работила само по версията самоубийство", каза Румен Петков.

Той заяви, че е имал среща с шефа на цеха в Чешнегирова. "Трябва да се търси отговорност за кончината. Не мога да кажа дали това е убийство. Мисля, че такива прибързани твърдения, са политическа спекула. Те са грозни, защото става дума за човешки живот. Още повече, че на това младо момче му предстоеше сватба", коментира още Румен Петков.