Велико ТърновоВИЖ ВСИЧКИ

Засилено е полицейското присъствие покрай училищата и детските градини във Велико Търново

15 септември 2021 | 08:08

Снимка: МВР

Велико Търново. Засилено е полицейското присъствие покрай училищата и детските градини в старата столица, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. В първия учебен за новата година ден служителите на реда следят за спазването на закона и безопасността на децата, учениците, родителите и служителите в образователните институции.

Трафикът в сутрешните часове е изключително интензивен, като по-натоварено е покрай по-големите училища и детски градини, където има струпване както на хора, така и на автомобили. Регулировчици организират преминаването покрай СУ „Емилиян Станев“, двете детски градини и яслата в кв. „Колю Фичето“, както и покрай училищата и градините в центъра, в старата част и в останалите квартали във Велико Търново. От Областна дирекция на МВР – Велико Търново призовават родителите и техните населдници, и близки да стигнат до училище пеш, за да не затрудняват допълнително обстановката.

В града няма нови въведени ограничения, както и допълнителни забрани. Облачността в началото на деня е разкъсана, настилките са сухи и нормално проходими. Времето е хладно и температурата е между 10 и 12 градуса.

„Фокус“ припомня, че днес – на 15 септември започва традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ . Тя ще продължи до края на октомври. Дните от 15 до 22 септември са обявени за Седмица на детската пътна безопасност под надслов „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“, а 21 септември ще бъде Ден за превенция. Той е обявен от министъра на вътрешните работи за Ден без загинали на пътя в контекста на Дните на безопасността на пътя и на ROADPOL – Европейската мрежа на службите на пътна полиция.
Луиза ТРАНЧЕВА