ОбществоВИЖ ВСИЧКИ

Предстоящи събития в страната за 15 септември (Агенция "Фокус")

15 септември 2021 | 07:00

Снимка: Агенция "Фокус"

***
Пазарджик.
От 09.00 ч. президентът Румен Радев ще участва в тържественото откриване на новата учебна година в ОУ „Христо Смирненски“, след което ще се срещне с ръководството и педагогическия екип на училището.

***
Благоевград.
От 09.00 ч. , вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на откриването на новата учебна година в Осмо средно училище „Арсени Костенцев“.

***
Габрово.
От 10.00 ч. в двора на Основно училище „Неофит Рилски“ премиерът Стефан Янев ще участва в откриването на новата учебна година.

***
Благоевград.
От 11.00 ч. в лозовия масив на вила „Мелник“ земеделският министър Христо Бозуков ще открие кампанията по гроздобер.

***
Перник.
От 12.30 ч. в ПМГ „Христо Смирненски“ министърът на образованието Николай Денков ще участва в откриването на новата учебна година.

***
Сандански/ с. Хърсово.
От 11.00 ч. , в лозовия масив на вила „Мелник“ министърът на земеделието Христо Бозуков ще открие кампанията по гроздобер.

***
София.
От 15.30 ч. в Гранитна зала министър-председателят Стефан Янев и членовете на Министерския съвет ще представят пред медиите отчет за дейността на служебното правителство.

***
София.
От 09.00 ч. ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.00 ч. в 25 ОУ „Д-р Петър Берон“ заместник-министърът на образованието Мария Гайдарова ще открие учебната година.

***
София.
От 10.00 ч. в Националната търговско-банкова гимназия заместник-министърът на образованието проф. Нели Косева ще открие новата учебна година.

***
София/ с. Лозен.
От 11.00 ч. в 200 ОУ „Отец Паисий“ заместник-министърът на образованието Мария Гайдарова ще присъства на празника на училището.

***
София.
От 14.30 ч. в зала 3 на Народното събрание ще се проведе заседание на Комисията по външна политика.

***
София.
От 15.00 ч. в зала 132 на Народното събрание ще се проведе заседание на
Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

***
София.
От 16.00 ч. в зала 4 на Народното събрание Комисия по политиките за българите извън страната ще проведе заседание.

***
София.
От 16.30 ч. в зала 130 на Народното събрание Комисията по околната среда и водите ще проведе заседание.

***
София.
От 17.00 ч. в залата в залата на администрацията на УМБАЛ „Александровска“ ще бъде подписан Меморандум за сътрудничество в рамките на благотворителната инициатива „Обединени заедно“ между ОЕБ „Шалом“, Организация „Приятели на Израел в България – Негев“, Федерация на ционистите в България, Фондация „Движение на българските майки“, Фондация „Благотворителност и Милосърдие" към ОВЛБ, „Widows Sons Grand Chapter Bulgaria & Masonic Riders Bulgaria“.

***
София.
От 10.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото срещу Даниел Първанов, обвинен за участие в организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото срещу Божидар Кузманов, Иван Терзийски, Георги Иванчев, Тодор Славов, Радослав Димитров, Димитър Николов, Данаил Петков, Николай Иванов, Силви Николаев и Марчо Марков за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото срещу Цветелин Цветанов, Тихомир Вълчев, Пламен Ангелов, Емил Иванов, Венцислав Генов, Соня Христова, Цветелина Дойчинова и Цецка Димитрова за образуване и ръководене на организирана престъпна група.
***
София.
От 13.00 ч. в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема „Светилник“ – кампания за създаване и популяризиране на училищни химни“.


***
Белоградчик.
От 14.00 ч. в сградата на РС ПБЗН – Белоградчик ще се проведат срещи-беседи с ветерани от структурите за пожарна безопасност и защита на населението.

***
Благоевград.
От 09.00 ч. в VIII СУ „Арсени Костенцев“ кметът ще открие новата учебна година.

***
Бургас
От 09.00 часа в в двора на Начално базово училище „Михаил Лъкатник“ в ж.к. „Славейков“ кметът на Бургас Димитър Николов и зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева ще присъстват на тържеството.

***
Бургас
На откриването на ПГЧЕ „Васил Левски“ от 09.00 часа ще бъде зам.-кметът по строителство, инвестиции и регионално развитие инж. Чанка Коралска.

***
Бургас
Зам.-кметът по стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата Весна Балтина ще посети тържеството в АЕГ „Гео Милев“ от 10.00 часа.

***
Бургас
В Търговската гимназия от 09.00 часа ще бъде зам.-кметът по финанси, бюджет и икономика Красимир Стойчев, а зам.-кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева ще присъства на тържеството от 09.00 часа на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“.

***
Бургас
Председателят на Общински съвет – Бургас проф. Севдалина Турманова ще бъде на началото на учебната година в ОУ „Любен Каравелов“ от 09.00 часа.

***
Бургас
От 14.30 часа онлайн ще се проведат заседания на Постоянните комисии към Общински съвет – Бургас.

***
с.Резово/Царево
В 15.00 часа при поста на Гранична полиция преди началото на село Резово ще се проведе брифинг, в който ще участват изпълнителният директор на Европейската агенция за гранична и брегова охрана (Frontex) - Фабрис Лежери, заместник-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов, главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров и директорът на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Деян Моллов

***
Бургас.
От 15.00 ч. пред сградата на областната управа ще се проведе протест на туристическия бранш .

***
Варна.
От 11.00 ч. в ОД на МВР-Варна ще се състои брифинг по повод традиционната акция на полицията "Децата тръгват на училище! Да ги запазим на пътя!".

***
Варна.
От 17.00 ч. в “ReBonkers” на адрес: гр. Варна, ул. “Барутен погреб” Ицко Финци и Лиза Боева ще представят Бокачо „Декамерон“: философия на чупливия свят.

***
Видин.
От 10.00 ч. кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков ще присъства на тържеството по случай началото на новата учебна 2021/2022 година в СУ "Цар Симеон Велики".

***
Видин.
От 10.30 ч. в салона на третия етаж в сградата на сектор „Пътна полиция“– Видин (Южна промишлена зона) ще се проведе тържествено награждаване на служители от РД ПБЗН – Видин.

***
Видин.
От 14.00 ч. на входа на ОДМВР-Видин комисар Петър Петров – началник на отдел „Охранителна полиция“ и главен инспектор Владимир Герасимов – началник на сектор „Пътна полиция“, ще представят информация за предприетите мерки с цел осигуряване на спокойна и безопасна учебна година и старта на традиционната акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“.

***
Добрич.
От 20.00 ч. на Летния театър ще се състои концерт на група „Фондацията“.

***
Дупница.
От 09.30 ч. в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" зам.-кметът Крум Милев ще присъства на откриването на новата учебна година.

***
Дупница.
От 09.30 ч. в СОУЧЕ „Св. Паисий Хилендарски" заместник-кметът на града Олга Китанова ще присъства на откриването на новата учебна година.

***
Ихтиман.
От 10.00 ч. в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ заместник-министър Евгения Пеева ще открие новата учебна година.

***
Кула.
От 15.00 ч. в сградата на РС ПБЗН – Кула ще се проведат срещи-беседи с ветерани от структурите за пожарна безопасност и защита на населението.

***
Кюстендил.
От 9.00 ч. в катедралния храм „Успение на Света Богородица” ще бъде отслужен за здраве и благословение на учениците и трудещите се в образованието.

***
Монтана.
От 12.00 ч. в Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Академик Неделчо Неделчев“ ще се състои тържествено откриване на физкултурния салон.

***
Пловдив.
От 09.00 ч. в зала 10 Окръжният съд ще гледа делото срещу Б.Р. за разпространение високорискови наркотични вещества.

***
Пловдив.
От 09.30 ч. в Професионалната гимназия по машиностроене заместник-министърът на образованието Генка Петрова ще участва в откриването на новата учебна година.

***
Пловдив.
От 10.30 ч. в Медицинския университет заместник-министърът на образованието Генка Петрова ще участва в церемонията по откриването на академичната година.

***
Пловдив.
От 14.00 ч. в зала 2 Окръжният съд ще гледа делото срещу К.К. за причиняване на смърт по непредпазливост.

***
Пловдив.
От 19.00 ч. в камерна зала „Стефан Данаилов“ на Драматичен театър – Пловдив ще се играе спектакълът „Салиери“.

***
Стара Загора.
От 11.00 ч. кметът Живко Тодоров ще поздрави учениците в ПГКНМА „Минко Балкански“.

***
Стара Загора.
От 18.00 ч. в зала „Лубор Байер“ ще бъде открита съвместна изложба на Петър Петков и Николай Коев.

***
Стара Загора.
От 18.00 ч. в къща-музей „Гео Милев“ ще се състои представяне на книгите „Розово слънце“ от Димана Иванова и „До капилярите на любовта“ на Татяна Даскалова.

***
Стара Загора.
От 19.00 ч. в Оперния театър ще се състои премиерата на спектакъла „Отмъщението на зайчето Питър“.

***
Търговище.
От 17.30 ч. в Регионална библиотека „Петър Стъпов“ ще бъде представена книгата „Безнадежден случай“ на Георги Тошев.

***
Търговище.
От 17.30 ч. в Центъра за младежки дейности и инициативи ще се състои вечер на настолните игри.

***
Шумен.
От 10.00 ч. в СУ „Йоан Екзарх Български“. Комисар Йордан Дундаков и г-н Фикрет Индже, председател на Надзорния съвет на „Алкомет“ АД, ще дадат старт на инициатива по пътна безопасност по време на откриване на учебната година, насочена към най-малките участници в движението.