Велико ТърновоВИЖ ВСИЧКИ

Над 7 хиляди лева събра за седем месеца Фондация „Искам бебе“

14 септември 2021 | 21:55

Снимка: https://pixabay.com

Велико Търново. Над 7 хиляди лева събра чрез различни благотворителни инициативи фондация „Искам бебе“ във Велико Търново в рамките на седем месеца. От сдружението припомнят за Радио „Фокус“ – Велико Търново, че за времето от март до септември успяха да организират десетки базари и други прояви, в които се включиха стотици търновци и гости на града.

Първото събитие бе съвместно с Ротаракт клуб и се случи през март. Тогава младите хора подаряваха цветя за Международния ден на жената срещу скромна сума. Бяха събрани 1 620 лева, които бяха дарени на двойка с репродуктивни проблеми. След това чрез партньори в Севлиево от ежегоден благотворителен базар семейство от града получи 1 700 лева.

Чрез други събития във Велико Търново за последните 7 месеца от Фондацията получиха постъпления от 3 757 лева. Сред проявите имаше онлайн базар, неделни базари през август в парк „Дружба” в старата столица, благотворителна хоротеката в с. Беляковец, благотворителна изложба-базар чрез куклен театър „Весел” и базар на 4 и 5 септември в парк „Марно поле”. Получено е и едно дарение от стотинки от местна фирма и приятели, събрани са и суми от кутии, разположени в града.

„Благодаря на всички – доброволци, дарители, съмишленици, защото заедно ги правим всички неща. Сумата от 3 357 лева ще бъде разпределена на двойки с репродуктивни проблеми от община Велико Търново. Продължаваме с благотворителните си събития, защото виждаме, че хората са отворени към това, което правим, знаят за проблемите и когато сме заедно и си говорим за тези проблеми, нещата се случват. Сами ни търсят дори. Сега ни предстои „Нощ на Самоводската чаршия”. Събраните средства от продажбата на изделията от летните занятия на майсторите с деца, също ще се прибавят към Фондация „Искам бебе” и местния общински фонд „Ин витро”, уточняват от организацията.