ПолитикаВИЖ ВСИЧКИ

Румен Петков, АБВ: 46-ият парламент създаде усещане за непреодолима омраза, а слугите на Иван Гешев в него, имат имена и фамилии

14 септември 2021 | 13:38

Снимка: ПП АБВ

София. 46-ият парламент създаде усещане за непреодолима омраза, а слугите на Иван Гешев в него, имат имена и фамилии. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Размениха се реплики, определения и квалификации, които ще направят утрешните разговори ако не невъзможни, то поне много трудни. Един трезв анализ на ситуацията, насадената омраза, няма как да ни прави оптимисти за един следващ парламент. Това предполага да се открият много сериозни и жизненоважни приоритети, които да позволят в един следващ парламент да се стигне до решения, отговарящи на интереса и потребностите на обществото. Много се надявам гражданите да видят, че са обект на грозни лъжи и манипулации. Предупредих още миналата година април месец, че по същество Христо Иванов и "Демократична България" всъщност обслужват интересите на Иван Гешев. Два парламента поред доказаха това ми твърдение по един абсолютно безусловен начин. Комисията, която още тогава, беше заявена като намерение на г-жа Манолова, е нищо повече от един спектакъл, целящ да показва г-жа Манолова пред камерите и ще дам един пример. В предния парламент, предполагам вашата аудитория си спомня едно гръмотевично влизане на г-жа Манолова и шайка депутати в "Булгартрансгаз" с твърдения за извършени нарушения. Някой да чу нещо след това за "Булгартрансгаз". Аз предупредих, че така ще стане. От "Демократична България" говориха за незаконно изграждане на газопровода "Балкански поток", от ДПС имаха въпроси ,от страна на "мутрите" имаше въпроси и крясъци, никой не си отвори устата за "Булгартрансгаз", включително и служебния министър на енергетиката. Това означава, че "Булгартрансгаз" са предоставили документи на тези депутати, които са ги убедили в изключителната чистота . Аз твърдя, че не е така и сме го твърдели с аргументи. Нашите сънародници и гражданите на Р България трябва да си дадат сметка, че ги лъжат по най-циничния и отвратителен начин. Когато излизат да гласуват, да си дадем сметка, че влизаме в поредните два месеца, в които Христо Иванов ще сваля главния прокурор, Мая Манолова ще продължи да сваля цените на парното и на тока. Главният прокурор ще продължи да се укрепва, цените на парното и тока ще продължат да растат.

Според него закриването на специализираната прокуратура и съд са били въпрос на 15 минути.
"Слугите на Иван Гешев имат имена и фамилии. Тук азбуката започва с Х - Христо Иванов, Мая Манолова, адвокат Хаджигенов. Всички тези, които зяпаха, когато Иван Гешев отиде в Народното събрание - двама блеснаха с отсъствие, третият отиде да си търси яйца“, коментира още лидерът на АБВ.
Деница КИТАНОВА