ИнституцииВИЖ ВСИЧКИ

Ива Ботева, „Топлофикация София“: Сключените от нас договори са вследствие на проведени обществени поръчки

14 септември 2021 | 13:29

Снимка: „Топлофикация София” ЕАД.

София. Договорите, за които стана дума, са вследствие на проведени обществени поръчки. Това каза по време на заседание на Комисията по ревизия директорът на Дирекция „Материално-техническо осигуряване„ към Топлофикация София“ Ива Ботева, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Единият е сключен на 5 юли 2017 г. Той е за планиране и усъвършенстване на дейности и процеси, свързани с подобряване на нивото на удовлетвореност на клиентите и събираемостта на вземанията в „Топлофикация София“. Това е офертата, която е спечелила обществената поръчка. Договорът е за 478 000 лв. без ДДС. Договорът е изпълнен в срок и всички плащания по него са извършени. Другият договор също е вследствие на проведена обществена поръчка и е избран изпълнител Консорциум „ИНДЕВР- АЙ. ТИ СИ И“. Той е с предмет изготвяне и изпълнение на пакет от стратегически и оперативни инициативи за оптимизиране на дейността на „Топлофикация София“ чрез надграждане и доразвиване на съществуващия капацитет за използване на дигитални технологии за автоматизиране на бизнес процеси, анализ на оперативни и финансови данни и подобряване на обслужването и удовлетвореността на клиентите на дружеството, сключен след обществена поръчка на 8 юни 2016 г. Стойността му е 296 325 лв. без ДДС. Сумата е изцяло изплатена“, уточни тя.

Представител на общинското дружество отхвърли становището на Мая Манолова, че „Топлофикация“ харчи излишно много за адвокатски услуги, като обясни, че по това перо се харчат възможно най-малко пари. Той обясни още, че омбудсманите на дружеството, трима на брой, са от съществена необходимост, както и че към момента „Топлофикация София“ не работи незаконно.
„Обжалваме решенията по съдебен ред. Относно тезата за възнагражденията на Управителния и Надзорния съвет, има нарочна наредба. Те се определят по методика. Тъй като „Топлофикация София“ не е в добро финансово състояние, съответно възнагражденията са на минимума, като ръководството на „Топлофикация“ не използва социални придобивки. Отделно от това, се споменаха възнагражденията, платени за правни услуги. Това е проверимо. Те са по Наредбата за минималните адвокатски възнаграждения“, посочи още представителят на „Топлофикация“.

По въпроса за договора за подобряване на нивото на удовлетвореност на клиентите и събираемостта на вземанията от общинското дружество не представиха справка.
Теодора ПАВЛОВА