ПолитикаВИЖ ВСИЧКИ

Тома Биков, ГЕРБ – СДС: Румен Радев трябва да поиска оставката на министъра на отбраната и да отстрани директора на Военна полиция

14 септември 2021 | 12:49

Снимка: "Фейсбук" профил на Тома Биков

София. Румен Радев трябва да поиска оставката на министъра на отбраната и да отстрани директора на Военна полиция . Това каза на брифинг народният представител от ГЕРБ – СДС Тома Биков във връзка със ст. лейтенант Тодор Манчев, който бе открит мъртъв в спалното помещение на полигона „Ново село“ след инцидента с американски военни в пловдивското с. Чешнегирово, предаде репортер на Агенция "Фокус".

„В случая става дума за прикриване на убийство и то от страна на разследващите, които са от Военна полиция. Първо, което трябва да се случи е Румен Радев още днес да свободи от длъжност директора на Военна полиция - – Ивайло Сотиров. Този човек за случилото се в последните месеци и в прикриването на това убийство и замяната му с разследване на самоубийство, което очевидно не е такова. Докато този човек изпълнява тази длъжност има риск да бъдат потулени и други доказателства, разследването да бъде вкарано в глух коловоз обстоятелствата да бъдат потулени, обясниха от ГЕРБ“, заяви Биков.

„На второ място министърът на отбраната трябва незабавно да подаде оставка. Тя трябва да му бъде поискана от Радев. Той трябва да има отношение към този въпрос, той е ръководител на тези хора“, посочи още той.

По думите му на трето място трябва да се осигури пълна прозрачност за случващото се във Военна полиция и всички, които са участвали в това разследване на бъдат вкарани в списък на заподозрените, които са прикривали това престъпление.

Мариела ЧЕПЕЛОВАСвързани новини