ПолитикаВИЖ ВСИЧКИ

Христо Гаджев, ГЕРБ-СДС: Не самоубийство, а убийство е основната версия за смъртта на ст. лейтенант Тодор Манчев, върху семейството му е оказан тежък натиск

14 септември 2021 | 12:30

Снимка: "Фейсбук"

София. Върху семейството на ст. лейтенант Тодор Манчев е оказан тежък натиск. Това каза зам.-председателят на Комисията по отбрана и депутат от ГЕРБ Христо Гаджев във връзка със ст. лейтенант Тодор Манчев, който бе открит мъртъв в спалното помещение на полигона „Ново село“ след инцидента с американски военни в пловдивското с. Чешнегирово, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Гаджев заяви, че в случая не става дума за самоубийство, заради открити от „Съдебна медицина“ доказателства, като основната версия от днес е убийство. Той припомни, че на 6 август от ГЕРБ са внесли предложение за създаване на комисия, която да разследва фактите около целия инцидент, но парламентът не е намерил воля да се занимава с темата. „Ще я внесем тази тема и в следващия парламент”, коментира Гаджев.

Гаджев уточни подробности от извършената проверката след инцидента в Чешнегирово и за последвалото разследване за изясняване на обстоятелствата около смъртта на ст. лейтентат Тодор Манчев. Той поясни, че вътрешна проверка на Военна полиция е намерила за виновни ст. лейтенант Тодор Манчев и майор Мерджанов. „На 1 юни е направена проверка на Инспектората на МО, която показва тотално различни неща от тази Военна полиция“, обясни Гаджев.

Гаджев заяви, че върху семейството на ст. лейтенант Манчев е бил оказан тежък натиск от страна на разследващите органи. Той допълни, че семейството му се е притеснило от факта, че 30 мин., след като е изнесено тялото на сина им от стаята, в която е намерено, е казано мястото да бъде почистено основно.

Мариела ЧЕПЕЛОВА

Свързани новини