Международни новиниВИЖ ВСИЧКИ

„Република“ (РСМ): Цетине е като пред война

04 септември 2021 | 11:31

Снимка: Република, С. Македония

Подгорица. Най -малко 1800 униформени полицаи, както и много служители на криминалната полиция ще се опитат да предотвратят инциденти покрай интронизацията на новия Черногорски и Приморски митрополит Йоаникий в Цетинския манастир на 5 септември. Полицейската администрация е изправена пред най -големия риск за сигурността в най -новата история на Черна гора, съобщи Черногорската обществена телевизия и радио, цитирана от скопския вестник “Република“.

Оперативният щаб на Дирекция на полицията направи план за сигурност с най -малко три възможни сценария, за да се запази мирът в Цетине и Подгорица и да се защити безопасността на участниците в религиозното събрание и на гостите, както и на протестиращите, информира черногорският портал "Vijesti".

Директорът на полицията Зоран Бърджанин ще ръководи щаба през цялото време, а действията на полицейските служители, както е планирано, ще се записват със специални устройства за аудио-визуален мониторинг, за да се контролира допълнително техните действия, но и тяхната защита.

Съветът за национална сигурност издаде вчера инструкции към органите на разузнавателния сектор и сигурността да засилят координацията с цел запазване на конституционния ред и защита на правата и свободите на всички граждани.

Превод и редакция: Юлиян Марков