Международни новиниВИЖ ВСИЧКИ

Зоран Заев: Подкрепяме българските сдружения, но колко пъти българските политици са подкрепили събитие с на по-малки малцинствени общности в България?

27 юли 2021 | 13:08

Снимка: Нова ТВ, Македония

Скопие. Премиерът на Република Северна Македония (РСМ) Зоран Заев, заяви че се въздържа от отговор на думите на българския президент Румен Радев от Виена, цитира го скопският телевизионен канал “Алсат М“.

Помолен да коментира изявлението на Радев от понеделник, че в РСМ има системно нарушение на правата на граждани от български произход, Заев заяви:

„Няма да си позволя да възпроизведа чрез медиите определени възгледи на президента Радев или висши български служители. Зоран Заев се появява на събития на български асоциации през последните години много повече, отколкото на македонски, албански или турски в страната. Издигнахме паметник на полковник Гарванлиев. Ние показахме уважение, когато става въпрос за нашия съсед, но също така и за граждани с българска идентичност у нас. "Нека да видя колко пъти техните политици в България са се появявали на определени събития на по-малки малцинствени общности в България", каза Заев.

Превод и редакция: Юлиян Марков