БургасВИЖ ВСИЧКИ

Иновативният проект „So Close and So Far Away” събира знаменитости в Бургас на 6 август

16 юли 2021 | 21:11

Снимка: Община Бургас

Бургас. Международно известната скулпторка Габриела фон Хабсбург, графикът Людмил Георгиев, артистът и куратор Ив Тошайн, американският художник Брайън Дейли и пърформанс артистът Тим Парчиков си дават среща в Бургас, за да отворят необятните простори на изкуството в пространствата на новия Център за съвременно изкуство и библиотека. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Иновативният проект „So Close and So Far Away” ще предложи интересни изживявания на ценителите на изкуството от 6 август от 19.00 часа.

В интересната експозицията са включени творби на петима артисти, които никога не са се срещали, защото обстоятелствата са предопределили всеки от тях да живее в различни точки на планетата.

Публиката ще може да се срещне с творби на международно известната скулпторка Габриела фон Хабсбург, внучка на последният австрийски император Карл I. Изложбата включва и произведения на българския график Людмил Георгиев с творби от последната му самостоятелна изложба „Вместо автопортрет”.

Зрителите ще видят социалните търсения на американския художник Брайън Дейли чрез неговия мултимедиен проект „WORDS“(„Думи“), с който той се фокусира върху нашите вярвания и смисъла на думите, които употребяваме в общуването си със света около нас.

На покрива на библиотеката ще бъде ситуирана внушителната пластика “Котва” на артиста Ив Тошайн. Ще бъде представен и видео пърформънс на Тим Парчиков с акцент върху фотографията, експерименталните медии и видео изкуството.

Събитието се реализира от „Арт Ейджънси” с партньорството на Община Бургас. Куратор е Стефан Стоянов, а арт мениджъри - Румина Георгиева и Вяра Качулкова.