ЗдравеопазванеВИЖ ВСИЧКИ

Мая Пенчева: Избрахме каузата детска болница, не проекта

06 юли 2021 | 13:39

Снимка: Агенция "Фокус"

София. Избрахме каузата детска болница, не проекта. Това каза Мая Пенчева по време на представянето на двата идейни варианта на изцяло новата конструкция на бъдещата детска болница в Аула "Проф. д-р Александър Чирков" на УМБАЛ "Света Екатерина", предаде репортер на Агенция „Фокус“

"През последните 20 години сме направили много значими проекти в обществен интерес. Те са реализирани по съвременните стандарти и това е факт. Изграждали сме болници на световно ниво не само в България, а и в чужбина. Избрахме неслучайно това място, защото аулата на "Св. Екатерина" е построена от нас. Виждам една символика да ви поканим днес, да се убедите, че ние можем и ще направим този проект", каза още Мая Пенчева.

"Днешната среща дойде много интуитивно от нас, за да успеем да стигнем през вас медиите, за да успеем да кажем какво мислим да реализираме, какво сме готови и какво нашият екип успя да направи. Считаме, че това е разумно, това е правилно. Ние сме изключително отговорни и като хора и като компания, имайки предвид, че няколко пъти казахме, че проектът може да бъде направен", добави Мая Пенчева.

Деница КИТАНОВА