Велико ТърновоВИЖ ВСИЧКИ

Средно училище „Цветан Радославов“ в Свищов се включи в националния проект „Иновации в действие“

15 юни 2021 | 16:09

Снимка: Средно училище „Цветан Радославов“ - Свищов

Свищов. Като иновативно училище Средно училище „Цветан Радославов“ в Свищов се включи в националния проект (НП) „Иновации в действие“. Това съобщиха от учебното заведение. То е участвало в дейност „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации между иновативни училища“. Тя позволява обмен на иновации между иновативни и неиновативни училища, включени в НП. Целта на мобилността е споделянето на добри педагогически практики и идеи.

В началото на месеца екипът от СУ „Цветан Радославов“, състоящ се от учители и ученици посети Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Д. Димов” в Ловеч и се запозна с въведената иновация „Техници под „контрол“ - Симбиоза между две професии“.

„При гостуването ни в Ловеч имахме удоволствието да присъстваме на иновативен урок „Пчелите и медът – значението им за човека и природата”. По време на лабораторното упражнение беше направен органолептичен анализ на мед, в който с желание и интерес се включиха и нашите ученици. Направихме опознавателна обиколка на училището и бяхме впечатлени от базата, с която се обезпечава учебния процес по специалните предмети. Любезните ни домакини ни показаха и забележителностите на гр. Ловеч. Благодарим на Габриела Георгиева – директор и колегите, които ни осигуриха наситена, ползотворна и приятна програма“, казват от СУ „Цветан Радославов“.

В следващата седмица визитата е върната и екип от учители и ученици от НПГВМ е посетил свищовската гимназия, за да се запознае с въвеждането на нов учебен предмет „IT математика“ като избираем учебен час за най-малките ни възпитаници.

„Гостите ни и старши експертът Бонка Долчинкова от РУО – Велико Търново наблюдаваха урок в първи клас, проведен от Наталия Станкова. Малките ученици с желание работиха и показаха какво са научили през годината – 3D рисуване, работа в блоковите визуални среди за програмиране Scratch и programiram.com, както и с интерактивните Bee-Bot пчелички“, казват още от Средно училище „Цветан Радославов“.

И при двете срещи, във формални и в неформални разговори, учителите от двете училища са обменили мнения и идеи във връзка с образователните иновации. Гостите са останали впечатлени както от представения урок, така и от интериора училището, който е дело на креативните ни учители.