ИнституцииВИЖ ВСИЧКИ

Служебният министър Георги Панайотов: Не е упражнено насилие върху цивилните граждани в село Чешнегирово

29 май 2021 | 16:45

Снимка: Прессекретариат на държавния глава

София. Не е упражнено насилие върху цивилните граждани в село Чешнегирово. Това съобщи служебният министър на отбраната Георги Панайотов по време на брифинг за случая в село Чешнегирово, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„В това учение участват военнослужещи от няколко съюзнически държави, десетки самолети, над 100 самолета. Това е едно изключително мащабно учение, което е проведено на наша територия. Учението е много успешно за всички съюзнически сили. В рамките на това учение се случва инцидент, очевидно недоразумение, защото съюзнически военнослужещи със задачи да прочистят района на Десанта, тъй като учението представлява отрениране на тактически въздушен десант, излизат извън периметъра на учението, влизат в този цех и търсят противниковите сили, които очевидно не са работещите цивилни граждани, които се виждат на кадрите“, обясни той.

„Искам да почертая, че както се вижда на клипа не е упражнено никакво насилие от страна на съюзническите военнослужещи. Нещо повече, не са използвани никакви груби методи. Те са наредили на цивилните граждани, които работят в цеха, да седнат“, подчерта служебният министър.