БургасВИЖ ВСИЧКИ

Концертът „Виенска класика 2“ ще бъде представен в Държавна опера - Бургас

28 април 2021 | 10:14

Снимка: Държавна опера - Бургас

Бургас. Концертът „Виенска класика 2“ ще бъде представен в Държавна опера - Бургас, предаде репортер на Радио "Фокус" - Бургас. Това ще се случи днес от 19.00 часа в залата на Операта, като от културната институция уточняват, че това е последното събитие за този месец.

"За почитателите на класическата музика ще прозвучат произведения на Виенските класици Моцарт и Бетовен. Програмата на концерта „Виенска класика 2“ е обединена идейно в рамката на творците от Виенската класическа школа, носеща характерните черти на европейски стил, аристократично отношение към света и изискана музикална форма. Диригентът на оркестъра на Бургаската опера Цанислав Петков е подбрал за концерта Симфония №29 от Волфганг Амадеус Моцарт и Симфония №2 от Лудвиг ван Бетовен. Концертмайстор е Йордан Ковачев. Младият диригент съвсем наскоро дирижира оркестъра на Държавна опера – Бургас на симфоничния концерт на 16-и април, т. год. Първият концерт от цикъла „Виенска класика“ бе на 17-и септември м.г., под диригентството на Йордан Дафов. С концертната проява официално беше открит Сезон 2020/2021 на Бургаската опера", поясняват от културната институция.

Билети могат да се закупят на касата на Операта, на каса „Часовника“ (пред хотел „България“), както и в мрежите на Grabo и Eventim, както и в препратките към събитията в програмата - тук.

Според изискванията на Министерството на здравеопазването, присъстващите на концерта трябва да са с предпазни маски, като в залата ще бъдат взети всички необходими противоепидемични мерки. Допустимият капацитет на присъственост в залата е 50%.