ТрафикВИЖ ВСИЧКИ

Тежка катастрофа със загинал на 7 км на автомагистрала „Тракия“ (ОБЗОР)

08 април 2021 | 22:05

Снимка: Агенция "Фокус"

София. Малко преди 08.00 часа тази сутрин е получен сигнал за пътен инцидент на автомагистрала „Тракия“ в района на 7 км в посока Пловдив. По първоначални данни са се ударили цистерна и влекач и цистерната се е запалила. Веднага към мястото са изпратени екипи на полицията и пожарната. При катастрофата водачът на цистерната е загинал. По първоначална информация, той е чужд гражданин. Влекачът също е с чужда регистрация.

Началникът на отдел „Пътна полиция“ при СДВР комисар Мартин Цурински добави, че причините за ПТП се изясняват и тече изследване. „Имаше задимяване, което е овладяно. Искам да уверя зрителите, че поражение и опасност на околната среда на близкоживущите няма“, каза още Цоневски.

Зам. градският прокурор на София Иво Илиев съобщи, че при запалването на цистерната водачът е изгорял. Образувано е досъдебно производство за нарушаване на правилата за движение по пътищата в резултат на което е причинена смърт на едно лице. Илиев добави, че разследването се провежда от разследващи полицаи на СДВР под ръководството и надзора на Софийска градска прокуратура.Той коментира още, че все още не може да се каже причината за инцидента.

Според разследващите органи движението на цистерната е било съмнително и необичайно. Илиев каза още, че са се движели в колона, а цистерната може би е ударила движещия се пред нея ТИР, който е със сръбска регистрация.

Следобед бе възстановено движението при км 6 на автомагистрала „Тракия“ в посока София, а вечерта и в посока Бургас.

Малко по-късно от Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че утре ще се извършва ремонт на настилката в участъка, където е възникнал инцидента. Поради ремонта се ограничава преминаването в платното за Бургас и трафикът по АМ „Тракия“ от 5 до 9 км ще се извършва двупосочно в платното за София.
От АПИ посочиха, че нанесените щети налагат реконструкция на настилката в отсечката и полагане на нови предпазни огради.

Теодора ПАТРОНОВА