Международни новиниВИЖ ВСИЧКИ

The Independent: Един от най-богатите британци е бил убит в дома си, полицията е арестувала заподозрян

08 април 2021 | 21:10

Снимка: Агенция "Фокус"

Лондон. Един от най-богатите британци – 80-годишният аристократ сър Ричард Сътън, е открит смъртоносно ранен в имението си близо до Гилингъм, Дорсет, съобщава вестник The Independent.

Полицията е започнала разследване по случая. В Лондон е арестуван е мъж, който е бил познат на Сътън. Правоохранителните органи подчертаха, че други лица не се издирват.

Жена на 60-годишна възраст, посочена в докладите като съпруга на сър Ричард, е била сериозно ранена при инцидента и е била прехвърлена с хеликоптер до болница в Бристол.

„34-годишен мъж от района на Гилингам е арестуван по подозрение за убийство и впоследствие е откаран в болница за лечение на наранявания, за които не се смята, че са животозастрашаващи“, заявиха от полицията в Дорсет. Арестът е извършен, когато превозно средство, за което се смята, че е свързано с инцидента, е проследено и в крайна сметка е спряно в Лондон, поясниха още от полицията.

Сър Ричард Сътън бе един от най-богатите хора в Обединеното кралство и бе включен в списъка на The Sunday Times през 2017 г. с активи на стойност над 200 милиона британски лири, припомня изданието.

Превод и редакция: Тереза Герова