ОбществоВИЖ ВСИЧКИ

Предстоящи събития в страната за 9 април (Агенция „Фокус“)

08 април 2021 | 18:39

Снимка: Агенция "Фокус"

***
София
От 10.00 ч. в централата на ВМРО ще се проведе пресконференция.

***
София
От 10.00 ч. 9-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Илиян Янев и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София
От 10.00 ч. 19-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Христо Христов и група за участие в ръководство на престъпна организация или група

***
София
От 10.00 ч. 8-ми състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Емил Николов и група за участие в ръководството на престъпна организация или група.

***
София
От 10.30 ч. 20-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Нина Ставрева за безстопанственост.

***
София
От 11.00 ч. 10-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Даринка Русенова, Иван Иванов и група участие в ръководството на престъпна организация или група.

***
София
От 11.00 и 19.00 ч. на екрана на сцената на Софийската опера ще бъде излъчен филма „Баща ми бояджията“.

***
София
От 11.00 ч. ще се проведе онлайн кръгла маса „Бъдещата история на България“

***
София
От 11.00 ч. чрез приложението WebEx ще се проведе обществено обсъждане на проекта за Програма за развитие на регионите 2021-2027 г. , което ще бъде излъчвано на живо в Youtube канала на Управляващия орган на програмата.

***
София
От 12.00 ч. на територията на ски център Витоша Българска Федерация по ски организира Държавно първенство по сноуборд крос и ски крос, Купа „Витоша Ски“ и купа „Алекс Иванов“.

***
Бургас.
От 14.00 часа в Център за съвременно изкуство и библиотека ще бъде прожектирано документално кино - "Лято в Отманли", с режисьор Никола Ковачев, и "Има ли носталгия по някогашния Бургас".

***
Бургас.
От 17.00 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека Катя Зографова представя своя роман „Хроники на Вазовия род“.

***
Бургас.
От 18.30 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека предстои „Любовта на великите – Ботев, Левски, Паисий“ - разговор с писателя Неда Антонова.

***
Бургас.
От 19.00 часа в Културен дом на НХК ще започне „Ритуали на душата“ - спектакъл на Танцова компания ДЮН.

***
Благоевград/село Влахи
От 12.00 ч. изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” Васил Грудев и директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов ще участват в залесяване на опожарена горска територия в землището на село Влахи.

***
Варна
От 14.00 ч. Галерия 8 открива арт сезон пролет-лято.

***
Варна
От 17.00 ч. в Градската художествена галерия „Борис Георгиев” ще бъде открита международна изложба „Pontica“.

***
Видин
От 12.00 ч. в двора на детска градина „Синчец“ в ж. к. „Крум Бъчваров“ ще бъдат засадени фиданки в рамките на Седмицата на гората.

***
Добрич
От 15.00 ч. Младежки център - Добрич организира онлайн събитие на тема „Тъмната страна на изолацията“.

***
Пловдив
От 9.30 ч. в 10 зала Окръжен съд – Пловдив ще разгледа дело срещу подсъдимия Б. Е.

***
Смолян
От 18.00 ч. в катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“ епископ Висарион ще възглави Малко повечерие с Богородичен акатист ІV статия.