СофияВИЖ ВСИЧКИ

Софийски градски съд ще заседава по делото за катастрофата с Милен Цветков

08 април 2021 | 07:48

Снимка: pixabay.com

София. 5-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото за катастрофата с Милен Цветков. Заседанието ще се състои от 10 часа.

„Фокус“ припомня:
Инцидентът, при който загина известният журналист Милен Цветков, се случи 19 април 2020 година. Тогава джип, управляван от Кристиан Николов, се удари в спрелия на червен светофар автомобил на Цветков на ул. „Хенрик Ибсен“ в София. По данни от разследването Николов е карал с превишена скорост и под влиянието на наркотични вещества.

На 18 декември Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу Николов. Той е обвинен за умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението.

Разпоредителното заседание беше на 21 януари. Тогава искането на защитата на подсъдимия за отвод на прокурора по делото беше оставено без уважение. Съдебният състав не промени и мярката за неотклонение на Кристиан Николов и го остави в ареста. Първото съдебно заседание беше насрочено за 23 февруари, когато Софийски градски съд остави в ареста Кристиан Николов.

Тричленен състав на Апелативен съд - София в закрито заседание на 25 март потвърди определението на СГС от 11 март 2021 г., с което на Николов е отказано изменение на наложената мярка "задържане под стража".