ОбществоВИЖ ВСИЧКИ

Предстоящи събития в страната за 8 април (Агенция „Фокус“)

08 април 2021 | 07:00

Снимка: Агенция "Фокус"

***
София
От 10.00 ч. в Гранитната зала в сградата на Министерски съвет ще се проведе брифинг за актуалната епидемична обстановка и противоепидемичните мерки.

***
София
От 9.30 ч. 14-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Бисер Костадинов и Живко Пецев за участие в ръководството на престъпна организация или група.

***
София
От 9.30 ч. в заседателната зала Пленумът на ВСС ще проведе заседание.

***
София
От 10.00 ч. ще се проведе онлайн заседание на Столичния общински съвет.

***
София
От 10.00 ч. 5-ти състав на Софийски градски съд ще проведе заседание по делото за катастрофата с Милен Цветков.

***
София
От 10.00 ч. 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Стоян Ангелов по квалифицирани състави на изнудване.

***
София
От 10.30 ч. 8-ми състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Симеон Симеонов и група образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София
От 10.30 ч. 22-ри състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Ирена Иванова, Емил Стефанов и други за съставяне на официален документ с невярно съдържание.

***
София
От 11.00 часа в пресклуба на БТА Съветът по икономически и публични политики ще представи „Стратегия за дългосрочен ускорен растеж и конкурентоспособност на България“.

***
София/Витоша
От 12.00 и 13.30 ч. на писта „Лале 1“ на територията на ски център „Витоша“ ще се проведат квалификациите за Държавно първенство по сноуборд крос и ски крос, Купа „Витоша Ски“ и купа „Алекс Иванов“.

***
София
От 13.30 ч. 11-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Ирина Укупейчева и Виктор Манов за участие в ръководството на престъпна организация или група.

***
София
От 14.00 ч. 14-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Адриан Христов, Боян Райчевски и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София
От 17.00 ч. онлайн в канала на Културния център на Софийския университет във „Фейсбук“ културологът Любослава Христова ще говори по темата „Съвременно религиозно изкуство - между храма и музея“.

***
София
От 17.00 ч. в Музей-галерия "Анел" Университетът по библиотекознание и информационни технологии ще проведе галапремиера на своето издание CD Eruditica.

***
Бургас
От 14.00 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека ще бъде прожектирано документално кино - "Бунтът на 43-мата" и "Пролетен празник".

***
Бургас
От 17.00 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека ще бъдат отбелязани 100 години от рождението на Борис Априлов и 75 години от основаването на вестник „Стършел“.

***
Бургас
От 18.30 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека ще бъде представен най-новият роман на Георги Бърдаров - „Absolvo te“.

***
Бургас
От 19.00 часа в Драматичен театър „Адриана Будевска“ ще започне постановката „Умопомрачение“.

***
Благоевград
От 19.30 часа тук ще се проведе онлайн дискусия на тема „БГ избори 2021 и Новият парламент“, организирана от Клуба по политически науки на Американския университет в България.

***
Велико Търново
От 19.00 ч. на камерна сцена на МДТ „Константин Кисимов“ ще бъде представена пиесата „Животът – това са две жени“ ще бъде представена във Велико Търново.

***
Враца
От 10.00 ч. ще се проведе инициативата "Децата - посланици на гората" с ДГ "Брезичка" Враца.

***
Добрич
От 10.00 ч. във „Фейсбук“ на Младежки център – Добрич ще се проведе събитието #Инициативи.

***
Добрич
От 14.00 ч. във „Фейсбук“ на Младежки център – Добрич ще се състои събитието #YogaTribeYouthCenterDobrich.

***
Ловеч
От 10.00 ч. в салона на читалище „Наука – 1870% ще се проведе заседание на Общински съвет – Ловеч.

***
Монтана
От 19.00 ч. в Голяма зала на Драматичен театър – Монтана ще бъде представена комедията „Как се търси нов съпруг“.

***
Пловдив
От 9.00 ч. в зала 1 на Окръжен съд – Пловдив ще продължи делото срещу подсъдимия Г. А.

***
Пловдив
От 10.00 ч. в зала 1 Апелативен съд – Пловдив ще разгледа дело, образувано по жалби на подсъдимия и частните обвинители срещу присъда на Пловдивски окръжен съд, с която Т. И. Е признат за виновен, че по непредпазливост е причинил смъртта на С. М. в катастрофа.

***
Пловдив.
От 17.00 ч. в Градската галерия в Пловдив петима студенти от специалност „Фотография" в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ - Пловдив представят дипломните си проекти.

***
Стара Загора
От 17.00 и 19.00 ч. в Драматичен театър – Стара Загора ще бъде представена постановката на Николай Урумов - „Енергични хора “

***
Търговище
От 19.00 ч. в Драматичен театър – Търговище ще се състои премиерата на „Нашенци“.